Vreau capsuni

Imi plac capsunile la nebunie. Poate mai putin in dulceata insa asta nu mai are nicio importanta acum. Bunica mea m-a invatat sa fac o tarta cu capsuni pe care niciodata nu apuc sa o pozez deoarece se mananca inainte de a ajunge eu la aparatul foto. Eu asamblez, ei mananca. Eu numai pe alea ratate ca am invatat ca alea nu ingrasa. Asa ca am grija sa ratez cate imi trebuie.

In fine nu despre asta este vorba. Dintotdeauna mi-am dorit capsuri la mine in curte. Am comandat mai demult niste gigantice din alea de cresc cat tine si le mananci direct cu gura din vrej. Daca o capsuna poate avea vreji… Le-am plantat la o vecina in curte ca noi pe vremea aia construiam casa si nu stiam unde sa le pun sa nu fie impresurate de moloz. Au ramas la stadiul de plantuta mica inalta de 15 cm, care face in jur de 4-8 capsuni pe an, de dimensiuni modeste. Nu s-au inmultit, nu s-au intins cum am vazut pe la altii mai norocosi. Au ramas 5 tufe modeste.

Anul asta, am vazut in Hornbach (stiti deja dragostea mea pentru acest magazin) urmatorul pliculet:

Si orbita de febra cumparaturilor de primavara, care cred ca este o boala de care suferim toti, am agatat un pliculet. Ajunsa acasa cu el, ma uit si pe spate sa vad si eu cum se face… Surpriza, nu inteleg nimic: se fac rasaduri, nu se fac, arunc semintele asa in brazda, cam cand ca primavara asa cum scrie pe pliculet e lunga. Poate voi ati mai facut si ma invatati si pe mine

Ca informatie generala va indic faptul ca imaginile sunt la fel pe orice plic de la firma asta, asa ca nu pot sa-mi dau seama daca-mi trebuie spatiu protejat sau nu. Si inca ceva… ce se intampla dupa ” dupa ce culeg toamna si toamna urmatoare”? Le arunc? Le scot? Cum sa fac? Si inca ceva: oare sunt fragi? Ca nu scrie nicaieri strawberries sau ceva de genul asta. Ajutor….

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Vreau capsuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.