Ceapa pentru primavara

Cum deja totul era gata, adica aveam cepsoara, intr-o zi ne-am apucat de treaba.

Am maruntit terenul si l-am pregatit pentru insamantare. I-am dat un sant, pe mijloc mai adancut decat cel in care punem arpagicul primavara. Apoi am luat scandura de plantat, ca avem una care se pricepe la plantat si semanat ca are experienta in domeniu, si ne-am apucat de treaba. Cepsoarele nu le-am infipt in pamant cum facem cu arpagicul primavara ci doar le-am asezat in sant.

Exista voci conform carora se pune culcata, astfel incat daca ingheata sa nu inghete varful frunzei, sau mugurele. Eu va spun ca nu-i bai daca ingheata, sau chiar daca ninge peste ea. Dar daca o veti pune culcata, ceapa verde va iesi stramba.

Am uitat sa va spun ca mi-am luat si o asistenta (cred ca a fost putin invers, deoarece ea a intrat in curte si nu am mai scapat de ea), ca am vazut ca se poarta. Nu stiu ce fel de asistenta este, ca ma critica in permanenta cu un aer de sef. Poate e doar neexperimentata si crede ca daca tipa noi o sa facem dupa cum doreste dumneaei.

Si uite asa incet incet, randurile s-au aliniat si am numarat putin peste 250 de cepsoare de astea mici acoperite de pamant. Brusc mi-am dat seama (a cata oara oare?) ca iar am exagerat. Pai ia socotiti: dintr-o cepsoara d-asta se obtin intre 2 si 4 fire de ceape verde. Zicem ca doua fire a 250 de cepsoare, adica 500 de fire. Deci undeva intre 100 si 125 de lagaturi de ceapa verde.

Inainte de acest mirific calcul, cuprinsi de “avantul primaverii, ne-am dat mana peste tara” si ne-am apucat sa punem si vreo suta de catei de usturoi. De ce oare n-oi reusi sa am ceva masura nu pot sa-mi dau seama.

Le-am udat corespunzator si gata, astept primavara. Ba nu, ca mai am si salata de rasadit.

Spor in toate!

 

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ceapa pentru primavara

 1. Ursu Florin says:

  Si eu am pus arpagic in solar pe 3 randuri … cred ca vreo 50 de buc. Este bun pentru ceapa verde timpurie primavara?
  Sa pun si ceapa dinasta asa mai mica? Este mai buna decat arpagicul?

 2. Adinuca says:

  Nu stiu ce sa-ti spun. Adica nu stiu daca iese ceapa de primavara, ceapa verde din arpagic. S-ar putea sa aiba nevoie de temeperaturi mai ridicate ca sa incolteasca. Dar astept impartasirea experientei, sa ne spui daca a iesit si mai ales cand.

 3. Daniel says:

  Mult spor in Gradinuca!

 4. alex says:

  E frumusica foc asistenta ta. Daca te-a ales, inseamna ca e si inteligenta….
  Nu-ti face griji cu ceapa. Cumpar!

 5. Pingback: grAdinuca.ro » Lucrari de iarna in livada

 6. Lori says:

  Am si eu niste ceapa din asta mai marunta pe care ma gandeam s-o plantez la primavara. Cred totusi ca-ti voi urma exemplul si am s-o sadesc acum toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.