Pentru ca ieri s-a mancat peste, ne-am aliniat si noi tendintelor… Fireste ne bucuram din plin de legumele prospete din gradina si le folosim la maxim.
Asa ca ceea ce veti vedea contine: ceapa, morcovi, rosii, ardei, usturoi, ulei de masline, sare, piper si fireste peste. De care vreti, de care puteti. Pestele se aseaza intre morcovi si rosii in insiruirea de mai sus, ceapa fiind cel mai jos.
Adinuca, asta-i un fel de plachie de peste. Culorile sint foarte frumoase. Bravo !
Morcov am pus la peste o singura data, cind l-am gatit cu suc de portocale ( reteta nici nu stiu, daca mai exista prin diversele dosare cu asa ceva ), si, se mai pune, la supa de peste.
Aici e obiceiul, sa se manince peste prajit ( cu crusta de aluat cu bere sau simplu – depinde de peste ) cu garnitura de cartofi scordalia ( adica un piure cu mult usturoi si ulei de masline si ceva suc de lamiie ) . Trebuie sa incerci ! Daca iti place mincarea greceasca, e ceva clasic.
Multumesc Dani, pentru ideile din bucataria greceasca. De la o plachie am plecat si eu dar nu m-am putut abtine sa nu o imbogatesc.
Miaaammm! Plachie in toata regula!
Adinuca, Dani, fetelor, ma distrugeti! Sucurile mele gastrice fierb in clocote.
Am inceput sa recoltez si eu rosii! De fapt, galbene… Cele galbene s-au dovedit a fi mai precoce: “pearshaped cherry” (astea sunt puzderie) si “yellow stuffer”. “Oxheart” si “San Marzano” sunt un pic mai lenese, dar am si din acelea câteva. Acum in weekend am recoltat vreo doua ligheana de rosii. Nici nu stiu ce sa fac cu ele…
“Oxheart”, mai ales, le-au placut grozav si popândailor care, de dragul lor se pare, si-au facut cuib la mine in curte. Ce mai, cum spuneam, nici nu am nevoie de televizor, am “Animal Planet”-ul meu!
By the way… Am aflat cum pot sa imi dau seama ca ardeii negri sunt copti. Când sunt copti sunt rosii. Un rosu inchis, cu ape negre, cam ca rosiile acelea negre pe care ni le-a aratat Dani.
Sa aveti o saptamana minunata!
Astept poze despre ardeii negri.
Cat despre recolta bogata, ce sa faci? mananci rosii cu de toate…