Livada in mai

Va spuneam ca in timp ce eu munceam pe la mazare, domnul meu s-a delectat in livada cu florile. Va amintiti ca cel mai mult ii place sa vada livada inflorita. Cred ca de cate ori isi vede livada isi aminteste de porumbul ala, mai exact de cocenii de la inceputul livezii si de aia ii place sa o vada inflorita: este garantia lui ca acolo nu va mai creste niciodata porumb. E drept ii mai place sa fotografieze, ii place luna, ii plac apusurile si pozele alb negru. Si cum afara a plouat si este o temperatura apropiata de martie, ca mai ca ma bate gandul sa ma apuc din nou de rasaduri, am ales sa va plimb prin livada.

Maine lasam plimbarile si mai facem putina trebuta. Bine? Poate da si soarele. Cu bine dragilor si spor in toate!

This entry was posted in In livada and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Livada in mai

 1. Gabriela R says:

  Buna ziua tuturor,

  Nu am apucat sa citesc toate articolele, dar site-ul suna de-a dreptul promitator si asta pentru ca si eu sunt (mai nou) pasionata de agricultura, desi in cursul saptamanii fac cu totul altceva (la birou).

  Gradina si livada mea au fost infiintate acum doi ani in toamna…asa ca sunt…de-a dreptul novice:)

  As vrea insa sa intreb….daca stie cineva de unde pot lua si eu un cires amar?

 2. Gabriela R says:

  A, si am uitat sa spun…pozele arata superb…sper sa am si eu asa ceva in un an…doi 🙂

 3. Adinuca says:

  Buna Gabriela! Ne bucuram sa te avem printre noi. Cat despre ciresul amar cred ca poti gasi la pasionati, acei oameni in varsta care mai taie pomi prin sate, sau poti altoi chiar tu, cand o sa ai curaj. Daca aflu ceva iti dau un mail. Pana atunci poate ne mai dai amanunte: unde e livada, cat are, ce are…. Poate indraznesti un blog…

 4. Gabriela R says:

  Buna Adinuca,

  O sa mai cercetez treaba cu ciresul amar…multumesc de sfat…voi intreba si “prin sat” poate cine stie 🙂

  Livada si gradina (de legume) se afla in curtea casei mele (evident), casa pe care am construit-o si in care ne-am mutat acum 2 ani. Nu suntem departe de Bucuresti, cam la 40 km in zona Gruiu – Snagov.

  Momentan am vreo 20 de pomisori, unii i-am plantat asta toamna si abia acum au inmugurit prima oara. La restul, insa se pare ca voi avea chiar si ceva recolta: visine, cirese, pere, mere si piersici (desi piersicii vad ca s-au cam basicat).

  Cu legumele e mai complicat, asa ca mai lasam ceva si pentru data viitoare:

  Blog? Nu cred, nu prea am timp pentru asta….

 5. Adinuca says:

  Acum este oricum prea tarziu sa plantezi. Pregatirea trebuie s-o faci pentru toamna. Sau am inteles ca poti altoi in vara. Dar eu nu ma pricep la altoiri asa ca nu dau sfaturi. Zona ta este la vreo 10 km de zona mea asa ca suntem aproape ca si clima. Sa-ti traiasca pomisorii si sa ai spor la lucru. Te mai astept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.