Revederea

Nu va puteti inchipui ce am simtit in acest sfarsit de saptamana in care am ajuns in sfarsit la gradinuca mea. In afara de faptul ca m-am simtit la inceput ca si cum m-as fi dus la un prieten iar el nu era acasa, trairile au fost deosebit de intense. Spun ca am avut acel sentiment ciudat din cauza faptului ca in primele 3 zile (joi seara, vineri si sambata) ploua asa ca nu am putut intra in gradina. Iar duminica a fost sarbatoare mare, asa ca nici macar eu nu am indraznit sa intru cu sapa sau cu altceva in gradina. Asa ca doar am contemplat. Ceea ce va invit si pe voi sa faceti:

 

 

 

This entry was posted in Pe pamant and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Revederea

  1. Alex says:

    La multi ani si sarbatori fericite!

  2. Adinuca says:

    Multumim Alex. Si voua va dorim la fel.

  3. Dana says:

    Foarte bine alese pozele si totul spune “frumos”. Se simte din poze cum “miroase a primavara”. Bine ai revenit si spor la treaba!

  4. ba_laura says:

    Gradina ta incepe sa aiba personalitate. Toate detaliile mici, care se unesc si dau un tot, care-ncepe sa se rotunjeasca…
    Ma bucur pentru gazonul tau. Vad ca-i merge bine si se cere la un tuns “plastic”.

  5. Adinuca says:

    Dana, multumesc.

    Laura, nu prea vad eu forma si personalitatea insa daca tu zici poate ca din afara se vede altfel. Mie tot mi se pare ca e totul aruncat cu ghiotura. Ce-o insemna tuns “plastic”? Cerceteaza te rog articolul urmator sa vezi daca e bine…

  6. alex says:

    Pomii mei, ca si intreaga vegetatie, dealtfel, sunt mult mai in urma alor tai desi “locuiesc” mai la sud. Nu-i vorba de flori, ca “betele” mele, fiind deabea dupa prima iarna, nici nu ma astept sa aiba asa ceva. “verzeala”, insa, este mult mai redusa. Ma intreb de ce. Poate ca vantul, care bate la noi din belsug, sa fie motivul?

  7. Adinuca says:

    Pomii pleaca ceva mai greu in vegetatie in prima primavara dupa plantare. In plus daca bate vantul, temperatura resimtita, chiar si de pom, este mai scazuta. Nu-i bai ca si la noi bate vantul de vreo trei eoliene lejer. Pana in iulie si incepand cu jumatatea lui august. Dar si mie mi-au inverzit mai greu pomii in prima primavara. Eu ii plantez toamna de obicei, asa ca primavara la pomisorii tineri este o perioada de crestere intensa a radacinilor. Poate de aia intarzie la apel. Si mai este ceva: la noi au fost acum vreo saptamana ceva zile cu soare poate de aia au plecat. Daca la tine n-a fost soare, teperatura a fost mai scazuta. Noi nu i-am varuit inca, poate de asta…
    PS off topic: acesta este comentariul cu nr. 1000; nu va suparati ma bucur si eu.

  8. Alex says:

    Oho, aniversare! La multe… comentarii!

    Nici eu n-am varuit. Nici n-as sti ce. Sunt niste bete de circa 90-100 cm. Ieri am fost pe-acolo (am dat-o incolo de slujba, ca dupa controlul avut am simtit nevoia sa-mi aerisesc nitzel materia cenusie) si m-am bucurat la cei cativa muguri pe care-i au. Am constatat cu stupoare ca un cires avusese chiar si o floare!! Din 11 pomi numai unul pare sa nu se fi prins de nicio culoare: migdalul, care nu are nicio urma de viata. Si mai este un copacel care nu da semne de viata dar asta nu este fructifer: Albizia. Ma agat si eu de ceea ce mi-ai zis si sper ca “lucreaza” la radacini.
    Am sa astept inca vreo saptamana cu varuitul ca sa ma lamuresc pana la ce inaltime sa dau cu var. Adica care muguri sa-i pastrez si care nu. Ca dupa ce dau cu var presupun ca mugurii aceia… pa!

    Fiindca ai pomenit de eoliene. Eu chiar m-am hotarat sa fac una, experimental. Asta va fi proiectul meu de bricolaj in vara aceasta. Daca-mi iese am sa ma gandesc la ceva mai serios.

  9. Adinuca says:

    Oricat de inalti ar fi acum pomii tai, trebuie varuiti pana la 80 cm deoarece cam atat va ramane tulpina. Nu este indicat sa lasi muguri mai jos de 70-80 cm deoarece din ei se vor dezvolta lastari care vor impiedica pomul sa-si dezvolte coroana. In principiu este bine sa lasi 3 lastari orientati la 120 grade sau maxim 4 la 90 grade. In rest sub 70 cm vei rupe cu mana tot ce apare. Anul asta si inca vreo cativa ani de acum inainte. La pomii noastri pe care i-am vopsit ieri, care au 4 ani de la plantare, inca am rupt lastari de jos, imediat de dedesubtul sau deasupra punctului de altoire, cat si de pe tulpina. Migdalul si la noi a sucombat dar dupa un an. Este adevarat ca a stat in primavara lui 2010 intr-o zona inundata. A inflorit si apoi s-a uscat.
    Mi-ar placea o eoliana, pentru ca la noi 10 luni pe an bate vantul rau de tot, iar in celelalte 2 luni moderat. Insa ne depaseste bugetul acum, cea mai ieftina fiind cotata undeva la 8000 euro. In plus daca unul de langa tine face un P+2 vantul nu mai este acelasi si sa investesti 8000 de euro dupa care sa constati ca nu te ajuta la nimic…
    Albizia e arborele de matase, nu? Ce bine ca incerci tu… ca voiam si noi unul. Bine nu este obligatoriu sa nu-i merga in Romania, ci doar sa fi luat tu unul defect…

  10. Alex says:

    Am inteles, sa traiti! Imediat dupa Paste, ma pun pe varuit…

    Da Albizia e arborele de matase. Am luat-o de la gradinarita de pe malul Ialomitei, care avea o multime. Zicea ca este arborele cu cel mai mare ritm de crestere. Inca nu l-am declarat “mort” pentru ca am sunat-o pe “mama” lui ca sa intreb ce si cum… Mi-a zis ca, in general, sunt mai lenese primavara. Le trebuie temperaturi nocturne mai ridicate. Acu’ stii si tu, ce sa zica femeia… Vom vedea. Nu are aspect de lemn uscat dar nici muguri nu.

    8000 EUR zici? Nici gând sa dau atatia bani…. Eu intentionez sa confectionez eoliana singur. Una cu ax vertical, care nu depinde de directia vantului in niciun fel.
    Acu’ e drept ca pe lânga eoliana mai trebuie baterii si niste instalatii. Bateriile sunt scumpe, intradevar. dar sa ajungem acolo.

    Un Paste fericit!
    Am sa deschid un “capitol” pe site cu chestia asta… dar mai incolo ca, deocamdata, m-a acaparat gradina cu totul!

  11. Adinuca, Boss al tau seamana teribil la privire cu Sara noastra! Revin curand cu un link de poza sa-ti arat cat de tare e asemanarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.