De Florii

Sursa foto: davesgarden.com

Sursa foto: davesgarden.com

Mama mea este o floare. Asa ca in curand o vom sarbatorii. De mult isi doreste o clematita, despre care a inteles ea ca nu-i trebuie prea multa ingrijire si ca e frumoasa fara prea multe eforturi speciale. Noi am tot amanat sa-i daruim una, dat fiind faptul ca in curtea noastra mai sunt de facut amenajari si nu prea suntem siguri de locul unde trebuie pozitionata si daca in locul acela nu cumva va fi locul altcuiva sau al altceva. Anul asta insa m-am hotarat sa facem pasul si sa-i cumparam una sau doua. De preferat de culori diferite sa le impletim intre ele. Ma gandeam sa le asezam langa casa si de aceea casa fiind verde sa ma orientez spre nuante de mov. Voi aveti in curte? Cum se comporta? Sunt greu de ingrijit? Se inmultesc singure?

This entry was posted in Pe pamant and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to De Florii

 1. vasi says:

  Eu am scris aici despre clematita http://vasi-gioni.blogspot.com/2011/03/clematita.html
  Este o floare super si nu este greu de ingrijit.Te rasplateste cu o groaza de flori.

 2. Catrinel says:

  Este foarte faina in primul rand . Daca optezi pentru cea clasica si nu una hibrizata este foarte usor de ingrijit . Am avut mai demult una ca cea din fotografie la mama in curte si in afara ca ii puneam apa ca la celelalte flori din gradina nu ii faceam mare lucru .

 3. Adinuca says:

  Multumesc fetelor. Am cumparat deja doua de la o florarie din apropiere, deoarece la magazinele mari erau niste preturi de te ingrozeai: 29 lei la Hornbach, 25 la Baumax. Eu am dat pe ele 19 lei, fiecare. Sa vedem acum ce vom face cu ele. Sunt cate un fir din fiecare si ma cam tem sa nu arate asa… firave…. Mi-ar fi placut sa fie cate 5 intr-un ghiveci. Ca au niste tulpinite asa subtiri…

 4. Laura says:

  Noi avem una mov pe care am mutat-o de 3 ori deja. Din aceleasi motive…nu era curtea gata. Dar si asa a crescut foarte mult si foarte frumos. E usor de ingrijit.

 5. Lacramioara says:

  Adinuca si eu am nteles ca sunt usor de intretinut mai ales cele grena si apoi cele albastre mov. Trebuie sa o plantezi undeva unde are soare mult insa sa ai grija sa-i protejezi radacinile (cu o iarba acoperitoare de sol). Eu inca trebuie sa ma documentez in legatura cu taiatul. Am inteles ca este foarte important.
  Sa se bucure mama ta de cadoul minunat 🙂

 6. Alexandra says:

  In primul rand, sa-ti traiasca mamica ani multi si sa fie sanatoasa si voi toti la fel!
  In al doilea rand, clematita e o floare splendida, nepretentiasa, necesita o minima ingrijire si e foarte rezistenta la seceta si la frig. Doar sa n-o pui in plin soare si nici la umbra. Prefera picioarele la umbra si capul la soare. Trebuie s-o sprijini, fiind o planta agatatoare, de preferat langa gard sau zid, dar merge si un spalier mai mare.
  Acum fiind cam frig s-ar putea sa sufere putin, dar isi va reveni.

 7. victoria says:

  Tocmai ce am achizitionat si eu 2 din Germania.Una alb cu roz cu floare dubla,si una bleu.
  Trebuie plantate in asa fel incat sa aiba soare mult,dar radacina sa ii fie umbrita,eventual de alte plante mici,plantate in jurul ei.
  uite aici mai multe informatii:
  http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=759&highlight=clematita
  Sa iti traiasca mama,sa fie sanatoasa!

 8. Pingback: Asta-mi place! | Sapun de casa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.