Salariul pe meseria de parinte

Cu cateva zile in urma, T mare m-a intrebat ce inseamna sa fii parinte. Daca e greu… daca este usor… I-am raspus atunci ca meseria de parinte este una din cele mai frumoase meserii din lume dar si cele mai grele. O greseala pe care ai facut-o ca parinte o repari cu multa delicatete intr-un timp destul de lung. M-a mai intrebat daca se castiga bine din meseria de parinte. I-am raspuns ca din aceasta meserie nu castigi bani ca din alte meserii insa ceea ce castigi este felul in care copilul traieste si se poarta toata viata lui. Si daca ai facut o treaba buna, satisfactia nu se poate compara cu nimic material din aceasta lume, fie ei bani sau alte bogatii.

Atunci imi spusese ca suntem cei mai buni parinti din lume si nu si-ar dori nici macar pentru 5 minute un alt tatic sau o alta mamica. Sau macar ca noi sa semanam cu altii. A fost o declaratie de dragoste frumoasa si venita din suflet care m-a emotionat profund.

Astazi am lacrimi in ochi din nou. Astazi mi-am luat primul salariu din meseria de parinte. Mai incasasem avansuri pana acum insa acum simt ca astazi este primul salariu cu adevarat.

T mare a venit de la scoala cu un biletel despre un baietel dintr-o clasa paralela care a avut un grav accident de masina. Parintii lui nu au posibilitatea sa suporte costurile interventiilor medicale si ale tratamentelor ulterioare celor 4 operatii. Iar invatatoarele si profesorii din scoala s-au gandit sa ne roage sa-i ajutam. T mare mi-a comunicat ca ar vrea si ea sa ajute printr-o donatie. Am intrebat-o daca vrea sa-i dau eu bani sau da ea din banutii stransi la sorcova de la Zana Maseluta sau cu alte ocazii anul trecut. Mi-a replicat asa un pic iritata ca isi doreste ea sa ajute, nu altcineva.

– Cu cat? am intrebat-o eu

– As vrea sa dau 100 de lei…

– Sunt aproape toti banutii tai si ii pastrai sa-ti iei o jucarie.

– Asa este, insa sanatatea colegului meu este mai importanta

– Uite cum facem i-am propus eu. Daca vrei sa donezi 100 de lei iti dau eu 50 si pui si tu 50 si se strang 100.

– Uite cum facem, mi-a replicat ea. Daca vrei sa dai si tu, pune si tu 100 langa ai mei si dam doua sute. Daca nu ai 100, ii primesc si pe cei 50 pe care deja mi i-ai spus.

Moment in care lacrimile imi siroiau deja pe obraz. M-am oprit im mijlocul trotuarului si am imbratisat-o lung multumindu-i pentru felul in care a crescut. M-a intrebat de ce plang. I-am spus ca in ziua de salariu a meseriei de parinte nu te poti abtine si plangi. Va intelege intr-o zi cand va lua si ea primul salariu de acest fel. Iti multumesc copilul meu bun pentru lectiile frumoase pe care le dai celor din jurul tau. Acum sunt sigura ca mai exista sperante pentru o lume mai buna.

This entry was posted in Copii and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Salariul pe meseria de parinte

 1. Lucia says:

  Daca toti parintii ar fi ca voi, lumea ar fi mult mai buna si mai frumoasa…va felicit si va imbratisez cu tot sufletul pentru modul cum va cresteti copiii.

 2. Catrinel says:

  Uffffffffff!!!!Si eu am lacrimi in ochi.Ce copil exceptional…ce parinti minunati!Felicitari!

 3. alina says:

  mi-au dat lacrimile, felicitari!

 4. Gabriela says:

  Si mie mi-au dat lacrimile. O duminica frumoasa!

 5. victoria says:

  Minunat. Felicitari din toata inima.
  Tocmai m-am apucat si eu azi, impreuna cu baiatul meu sa facem un pachet mare pentru un baietel minunat, dar care nu are parinti cu posibilitati nici macar cat ale noastre. Dupa ce i-am explicat cum stau lucrurile, baiatul meu care a implint 3 ani in Septembrie, s-a dus la sertarul lui cu jucarii, mi-a adus 2 masinute si mi-a spus ca pe alea i le trimite el baietelului al carui tatic nu poate sa ii cumpere atatea jucarii cate are el de la taticul lui. Am simtit si eu exact ce ai simtit si tu .
  Sa-ti traiasca copilasii si sa fie sanatosi.

 6. ba_laura says:

  Bravo! Si eu cred ca avem dreptul la speranta cu asa niste copii.

 7. adinuca says:

  Fetelor va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase si pentru ca ati fost aici langa mine sa pot imparti cu voi aceasta mare bucurie. Ca prietenii pentru asta exista pe lume sa imparti cu ei si cele bune si cele rele, dar eu cred ca mai ales pe cele bune.

 8. vasi says:

  O sa o iau ca pe o lectie de viata.Avem multe de invatat de la copii.Toata admiratia din partea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.