Din nou sfredelitor

Am observat in timpul unei vizite in livada ca pe tulpina unui mar, cel care mai suferise din cauza acestuia, mici urme de rumegus.

Am luat repede foarfeca si am taiat pana am ajuns la lemn curat. Apoi am cautat sfredelitorul in sus pana l-am gasit. Asta ca sa fiu sigura ca am taiat suficient. Ma intreb cand ai pomii mari cum ii mai supraveghezi?

This entry was posted in In livada and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Din nou sfredelitor

 1. Pingback: Din nou sfredelitor - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. maryanne says:

  Din pacate ,la pomii mari nu avem cum sa supraveghem asta.

 3. adinuca says:

  Viermele ala mare s-a facut asa gras in doi ani, timp in care si pomul a luat-o razna. Asa ca ma gandesc la faptul ca daca vezi o parte a pomului ca nu e in regula cauti acolo.

 4. gill says:

  Bun gasit,sunt din Gorj si am descoperit acest blog intamplator.cautam ceva informatii despre solar si cresterea legumelor in medii protejate.Sunt la serviciu si de aceea postez la aceasta ora.
  Aveti un blog care ma unge la suflet,L-am descoperit acum 3 ore si nu pot sa cred ca a trecut atata timp.Avem si noi(eu si sotia) o casuta la tara la parintii mei si ne preocupa cam aceleasi lucruri:avem o livada pe care incerc sa o dezvolt,multa vie,cativa iepurasi,pasari….si de la anul sper eu si o mica sera.
  Asa ca o sa va mai stresez cu mici intrebari daca ne apucam de ea.
  Oricum respectele mele pentru modul in care ganditi,actionati si va traiti viata.De asta am si postat de fapt,sa va felicit!!!
  Bravo!!! In zilele noastre uitam sa ne traim viata,sa ne bucuram de verdele primaverii,de mirosul fragutelor de munte,sa ne clatim auzul cu susurul unui paraias…………………………………..Recunosc nici eu nu profit la maxim de aceste lucruri, dar incerc.
  Multa putere de munca si traiti-va viata!!!
  Gill.

 5. adinuca says:

  Multumesc Gill pentru cuvintele deosebit de frumoase care mi-au uns sufletul.
  Despre intrebari, ce sa spun… abia astept sa le aud si sa raspund la ele. Nici vorba de stresat. Daca pot ajuta pe cineva cu mare drag o sa o fac.
  Multumesc inca o data si te mai astept.

 6. brenacu says:

  eu am patit-o de 3 ori cu acest vierme nenorocit. am scapat insa fara sa fiu nevoit sa ciuntesc pomul.te-as mai ruga ceva insa:ai un calendar al stropirii fructiferilor? a si inca ceva ;niste cote de solar sau ceva legat de acest a mi-ar fi de folos.m-am luptat prea mult vara asta cu gradina asa ca trebuie sa schimb ceva.iti multumesc anticipat

 7. adinuca says:

  Vezi daca te ajuta cel de aici
  Cat despre solar o sa merg sa fac niste masuratori dupa care o sa scriu un articolas despre asta

 8. brenacu says:

  multam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.