Curatarea rosiilor – episodul doi

Am mai curatat rosii cand am venit din concediu. Erau pline de mana si atunci stiam ca boala o data pornita nu poate fi stopata ci doar incetinita pana se coc toate rosiile. Speram atunci la cresterea plantei in continuare si la hranirea ei cu noile frunze.

Asa cum ma asteptam, frunzele inferioare au continuat sa se degradeze si in week-end-ul acesta deosebit de calduros pentru munca in solar le-am curatat. In plus am mai si plivit cele cateva buruieni care inca traiesc dupa episoadele de plivit anterioare.

Dupa ce le-am curatat, am luat in plin plex criticile celor cunoscatori, care mi-au spus ca rosiile nu mai au zile lungi avand in vedere ca mai au foarte putin frunze si nu mai are cine sa hraneasca rosiile. Insa aici in gradinuca eu sunt deschisa experimentelor si invatatului din greseli si ramane ca timpul sa hotarasca daca am gresit sau nu. Fireste ca dupa ce am curatat totul, am stropit cu fertilizatorii bio si cu substante ca sa ajute roadele sa creasca. Totul bio. Ca doar daca fac in gradina doara nu voi face la fel ca acelea din piata.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Curatarea rosiilor – episodul doi

  1. Pingback: Curatarea rosiilor – episodul doi - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Poate ai noroc si mai rodesc.

  3. victoria says:

    Sigur isi vor reveni.Si-au revenit ele ale mele care nu au mai fost stropite cu nimic.Doar le-am curatat si atat.Si au inceput sa faca alte gogonele spre varfuri.Asa ca…..

  4. adinuca says:

    La noi s-a intamplat ceva ciudat. Fiecare fir are cate o rosie nu buchete cum erau in alti ani. Apoi dupa rod, apare cate un copil.

  5. victoria says:

    Pai da ,nici la mine nu mai sunt buchete.Eu,oricum,zic mersi ca macar am inca de salate si sa pun la ciorbe.Inca nu am inceput sa cumpar rosii.Oricum,la anul nu mai las la voia intamplarii si nu mai astept sa apara boala ca sa stropesc.Anul trecut am avut noroc…………….anul asta nu.Deci la anul stropesc preventiv.

  6. Alexandra says:

    Ce interesanta e prima poza! Zici ca e o cale ferata printr-o padure de rosii uriase!

  7. adinuca says:

    Victoria eu am amanat stropitul ca nu am vrut sa bag substante. Apoi am plecat in concediu si le-am pierdut. Odata pierdute mi-am spus ca nu mai este nimic de pierdut si am ales varianta bio sa o incerc. Si sunt cat de cat multumita. Am facut un litru de bulion. Cred ca cu atat ma aleg. Daca o mai vrea Dumnezeu sa se mai faca, ne-om bucura de ele. Daca nu, vom cumpara bulion.

  8. adinuca says:

    Alexandra adevarul este ca tot solarul arata ca o padure de plante uriase. Parca toate au devenit uriase

  9. vasi says:

    Daca ai rosiile in solar,s-au manit deoarece nu sunt aerisite corespunzator si sunt prea dese.Iti spun din experienta proprie.Iar faptul ca nu ai rod este si problema mea,deoarece polenizarea se face foarte greu in solar.Ca si la tine,si la mine e o jungla de frunze si ramuri si fructe putine.Am taiat si am copilit la ele de nu mai pot cu capul,ca in nici un an.Dar stii care este avantajul nostru? O sa avem fructe si mai tarziu,cand ceilalti o sa uite gustul lor.Eu le-am calit de asta primavara cu solutii de urzica si tataneasa si odata planta fortificata este mai greu sa razbata mana in ea.In orice caz te felicit pentru solar si pentru munca din el pentru ca, tot din experienta proprie, stiu ca nu e usoara,dar e frumoasa.
    Mai vorbim.

  10. adinuca says:

    Vasi, rosiile mele sunt plantate la 50-60 cm pe rand iar aerisirea s-a facut non-stop. Cand au fost caldurile alea mari nici nu am inchis solarul. Din pacate mana a venit o data cu ploile din iunie. O perioada de doua saptamani a plouat si a fost foarte frig. Chiar daca erau in solar apa cu care udam venea de afara. In fine asta a fost anul asta si nu ne plangem de mila. Stropirile la mine au inceput abia in iulie, pana atunci nimic. Cred ca aici a fost gresit.
    Multumesc pentru felicitari si te mai astept in gradinuca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.