Pregatiri pentru marea plantare

Suntem gata cu solarul. Am cumparat folia  cu 8.8 lei/kg (cam 70 – 80 cm la un kg daca folia este de 0.1 mm ca la noi; daca e mai groasa, intra chiar mai putin. Daca e mai groasa e si mai scumpa 9,2 lei/km sau chiar 12 lei o folie greceasca la 12 m latime si ma groasa). Am intins-o duminica dimineata la 5 si jumatate. Minunatul meu sot, tot acela care nu se poate trezi dimineata, merita din nou laudat pe aceasta cale.

Dupa ce totul a fost gata, am studiat rasadurile mele:

Cu exceptia celui de telina, pe care-l mai astept ca doar de abia a dat, totul era foarte mic. Nepotrivit de plantat.

Asa ca am cumparat rasad, asa cum intentionam de fapt de la inceput. Multumesc foarte mult lui Kiri si familiei lui (carora le doresc si sa aiba un bebe frumos si sanatos) precum si doamnei Ila, care mi-au vandut rasadurile mult sub pretul pietei si parca am simtit ca mi le-au dat cu mult drag. Au reusit sa-mi zdruncine ideea ca toti vecinii nostri de acolo sunt eminamente rauvoitori.

Acum mai avem de facut urmatoarele pana la plantare: trebuie udat in solar, apoi trebuie arat si discuit din nou si apoi plantarea. Cred ca sambata suntem gata.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Pregatiri pentru marea plantare

 1. huni says:

  Wow…felicitari pentru solar. Am ramas un pic surprins cand am vazut prima poza. Ati facut o adevarata hala de productie, arata foarte profesional! Voi ati facut si structura metalica?

 2. Mirela says:

  foarte fain solarul. Voi aveti si loc unde sa il puneti. ma mira ca rasadurile sunt mici. Cred ca acele rasadnite nu sunt foarte bune, pentru ca si la mine, tot ce am pus acolo ori a ramas foarte mic ori au murit. Pe cand restul de rasaduri au crescut mari.

 3. Mira says:

  Deci nu mai depinzi de atmosfera mediului inconjurator! Pacat ca n-ai demarat actziunea mai devreme dar poate te vei hazarda si la o a-II-a cultura.Mi-ar placea sa cred ca ai la-ndemana si ingrasamant organic cu care sa-tzi imbogatzesti patul germinativ.Dimensiunile solarului par sa dea o mai mare masura preocuparii in acest domeniu .Itzi doresc din suflet …fructificare cat mai bogata si sanatoasa,ca daca totu-i OK,vei deveni exemplu primaverii urmatoare 🙂

 4. Victoria says:

  Minunat solarul.Felicitari.Spor la plantat de-acum incolo.

 5. adinuca says:

  Huni, noi am facut solarul. Adica nu o firma specializata. Domnul mamei mele si un coleg de-al nostru de serviciu. Un nene din sat are un utilaj pentru indoit in forma de semicerc, acele bare de cornier de deasupra.

  Mirela, nu stiu ce sa spun despre suporturi, ca eu parte din rasadurile pe care le-am luat le-am cumparat tot in alveole din astea. Cred ca pamantul nu a fost cea mai fericita alegere. Am pus pamant de insamantat, care seamana izbitor cu turba. Avand cam aceleasi proprietati (se usuca repede, si cred ca se spala repede de substante nutritive) cred ca il pot invinovatii pentru esecul rasadurilor. Nu l-am declarat inca oficial…

  Mira intentionez sa pun acum rosii ardei castraveti si vinete, apoi cand se termina aceasta cultura, punem spanac deoarece e bine ca ultima cultura sa fie spanacul acesta avand proprietatea de a fixa foarte bine azotul atmosferic in pamant. Apoi sapam solarul la cazma si il descoperim peste iarna, adica pana prin februarie, martie. Cand il acoperim la loc si punem salata si spanac din nou. Si apoi repetam

  Victoria multumesc pentru urari si aprecieri. Din pacate ne asteapta vremuri grele si vreme rea saptamana viitoare. Va doresc tuturor toate bune in gradinuca si sa va ocoloeasca grindina, furtunile, inundatiile si alte grozavii ca astea.

 6. dana says:

  Chiar ca hala de productie…Sa il folositi din plin.
  Dar ce o sa faceti cu tot spanacul care il veti pune? Il veti vinde?

 7. adinuca says:

  Uite ca la asta nu m-am gandit inca; probabil ca-l vom da la prieteni si restului familiei. Noi nu prea vindem. Ma gandesc ca daca as gandi ca vand as incerca sa stimulez productia in vreun fel.
  Sa ajung eu la spanac.

 8. Irina says:

  uau, e imens

  spor la treaba!

 9. adinuca says:

  Irinuca, multumim mult pentru urari

 10. Elena TASCI says:

  Felicitari, arata foarte bine!
  Daca aveti nevoie de orice pentru intretinerea solarului va stam la dispozitie! Importam direct produse pentru horticultura(tavite alveolare,sisteme irigare prin picurare,sfoara palisat etc.).Puteti arunca o privire pe site-ul nostru.
  O zi buna!

 11. adinuca says:

  Multumesc Elena pentru aprecieri. Deja am luat legatura cu voi pentru celalalt proiect al meu. Multumesc pentru vizita si se vede ca lumea gradinarilor este mica… Din pacate intr-o tara agricola suntem foarte putini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.