Sfredelitorul ramurilor

Spuneam aici ca am pierdut un mar din soiul Generos din cauza unui cariu al marului. Ei bine am gresit. Nu l-am pierdut pe tot si nu era un cariu.

Cu ocazia taierilor la piersic (ocazionate de monilioza) daca tot aveam foarfeca in mana, am vrut sa vad cum arata nesabuitul care mi-a ros marul. Si am taiat din aproape in aproape, pana am ajuns la un fel de capat al canalului unde banuiam ca ar locui micul vierme.

Apoi usor cu un betisor, l-am evacuat din garsoniera pe chiriasul ilegal.

Dupa ce l-am pozat si analizat pe toate partile, i-am gasit o casa mai buna la etajele superioare, dar foarte superioare (daca imi este permisa o astfel de exprimare). Sper ca telepatic sa le transmita celor de teapa lui sa nu ma viziteze ca-i voi caza si pe ei tot acolo.

De fapt primele semne ca ceva nu era in regula, aparusera de anul trecut cand am observat in tulpina o gaurica prin care constant iesea rumegus. Apoi anul asta nu a mai iesit nimic si am crezut ca a fost o intamplare si ceea ce provocase rumegusul murise. Dar saptamana trecuta cand am mangaiat pomul care nu dadea semne ca ar vrea sa deschida mugurii pe care-i avea si care nu erau uscati (in ciuda faptului ca nu mai era decat coaja pe el), am ramas cu jumatate din el in mana.

Marul l-am taiat pana dedesubtul galeriei, i-a ramas o tulpinita de vreo 50 de centimetri, dar imediat de dedesubt i-au dat lastari noi asa ca sper ca l-am salvat. In plus la aceasta inaltime ne vom putea catara in el cu usurinta, cand va veni timpul.

This entry was posted in In livada and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Sfredelitorul ramurilor

 1. ba_laura says:

  adevarul e ca era frumusel cremenalu’ …
  da’ bine i-ai facut!

 2. adinuca says:

  Bine ai venit! Adevarul ca-mi este mila de toate vietuitoarele, fie ca sunt daunatoare sau nu. Am un nod in gat de cate ori trebuie sa-i trimit acolo sus dar asta este. Ori ei, ori noi… E o batalie dura pe care am castigat-o de data asta.
  🙂

 3. huni says:

  Inamicii pomilor din gradina nostra sunt inamicii nostrii! This is SPARTA! 😉

 4. Victoria says:

  Oribil.ma bucur ca l-ai depistat pe delicvent si ca l-ai anihilat :)))
  Si ma bucur ca inca mai traieste marul.
  Mila……mila………….dar mai mila trebuie sa ne fie de noi 🙂

 5. Pingback: grAdinuca.ro » Livada in iulie

 6. Pingback: grAdinuca.ro » Din nou sfredelitor

 7. Pingback: grAdinuca.ro » Merele din livada

 8. SorinC says:

  Buna Adinuca. Cred ca tocmai am descoperit o problema cu un par. Si eu am observat rumegus si cum se usuca lastarul principal. Cum pot pune o poza pe blog cu “inculpatul” par?

 9. Adinuca says:

  Buna Sorin. Nu poti pune o poza pe blogul meu din pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.