Cucuveaua

Am prins-o in sfarsit!

 

Facuse micuta 7 oua si le clocea tot in vata minerala de deasupra dormitorului meu. Vata minerala, care trebuie din nou inlocuita. A doua oara si tot din cauza ei. Am luat-o cu tot cu oua si am mutat-o in podul magaziei. Nu stiu daca va recunoaste locul dar macar nu i-am sucit gatul. Este una din cele mai inteligente pasari pe care le-am vazut. De aproape o luna incercam sa o prindem cu saci de cartofi. Orice pasare normala s-ar fi incurcat in ei. Nici poveste… I-am bagat si ouale in sac si le clocea in sac si cand deschideam podul iesea din sac si se ascundea pana sa ajungem noi la ea.

Credem ca am reusit sa astupam gaura de la imbinarea celor doua ape ale acoperisului si nu mai poate intra sa-si faca un nou cuib. Acum parca este prea liniste in pod noaptea…

This entry was posted in Casuta noastra de la tara and tagged , , . Bookmark the permalink.

36 Responses to Cucuveaua

  1. Catrinel says:

    Cat e de frumoasa!Ador pasarile de noapte si nu cred in mitul cucuvelei.Este superba si felicitari ca v-ati batut capul cu ea si nu ati ales solutia simpla de a o omori!

  2. Pingback: M? apropii de cinci sute de mii « Elisa-gradina mea de vis

  3. Maryanne says:

    ce pasare frumoasa!vad si la mine in curte uneori seara o cucuvea si imi place.Nici eu nu cred in mitul ca ar aduce ghinion.E frumoasa si are rolul ei in ecosistem.Si eu va felicit ca nu ati recurs la metoda cea mai simpla de a scapa de ea.

  4. adinuca says:

    Acum problema este ca avem un prieten care ar vrea sa o ia la el sa o tina in colivie. Am citit ca se dreseaza tare usor. Dar era realmente frumoasa si tare speriata. Mi s-a rupt sufletul. Nu am putut sa o omoram. M-am gandit cum m-as fi simtit eu daca ar fi venit un urias (ipotetic vorbind) si mi-ar fi distrus casa si mi-ar fi omorat copii. M-a terminat un astfel de gand… Tot asa ii educam si pe micutii nostri: “tie ti-ar placea sa fi de partea cealalta in X situatie?” Apoi noi le spunem ca nu au voie trei lucruri:
    1 Sa-si faca rau
    2. Sa faca rau celor din jur
    3. Sa distruga cu buna stiinta
    Cum as fi putut sa incalc tocmai eu o regula. Ce exemplu dadeam?

  5. huni says:

    Chiar este foarte frumoasa! Eu in locul tau nu as lasa pe nimeni s-o ia, mai ales ca vrea sa o tina in colivie…

  6. adinuca says:

    Ai dreptate nu m-am gandit la aspectul asta. Si asa nu bag mana in foc ca as fi putut sa o mai prind o data

  7. Maria says:

    Cam tarziu citesc acest articol, dar fiind noua pe hobbygradina, am “rasfoit” blogurile de acolo. Asa am ajuns aici 🙂
    Asta-vara de abia am reusit sa prindem 2 pui de cucuvea. Erau in pod, intre centura si acoperis – greu de bagat mana pe acolo. Mi-era teama sa nu cada intre polistirenul de pe fatada si peretele de caramida (ca e lasata o “perna de aer”). Eh, pana sa-i prindem, ei tot cadeau pe trotuarul de langa casa, probabil incercand sa zboare. Eram topita ziua cand maica-sa statea pe lemnele din curte si ii chema. Poate asa le dadea un imbold sa iasa din cuib… Ce e trist e ca probabil au fost mai multi, dar tot cazand dincolo de gard si nestiind sa zboare, i-or fi mancat cainii. Dar ce sa-i faci?! selectie naturala. Ceea ce nu s-a mai intamplat cu cei doi gasiti de noi, caci sotul meu si tata le-au facut o casuta destul de mare agatata sub streasina, de un caprior…
    Nici eu nu cred in mitul cucuvelelor. Cel mult pot crede ca prin cantecul lor iti aduc mai repede informatia ca s-a intamplat ceva rau. Dar nu ca se va intampla doar pentru ca ele canta. Si da, au rolul lor in natura: imi curata gradina de soricei de camp si de soparle… 😀 Numai bine!
    Am si 2 poze, dar… nu am cum sa le incarc aici…

  8. adinuca says:

    Buna Maria si bine ai venit. Noua ne canta cucuvele pe casa de 5 ani si inca nu am patit ceva grav. Si nici n-a murit nimeni. Poate avem noi timpul de asteptare mai lung… sau poate e doar un basm menit sa sperie lumea ca atatea altele. Daca vrei sa publicam pozele mi le poti trimite pe mail la adinuca la gradinuca.ro si vedem daca putem gasi o modalitate sa le aratam si celorlalti. Multumesc de vizita si te mai astept.

  9. anca says:

    si mie imi canta in curte de vreo trei ani cucuveaua, si nu mi-a prevestit nicio tragedie in aceasta perioada… in special seara si chiar tarziu in noapte canta, dar in serile cand nu o aud… parca ii simt lipsa!

  10. irenadaiana says:

    pana sa ne mutam definitiv la casa , in iarna de dinainte aveam si noi una in pod. De fapt nu stiu cat era de cucuvea pentru ca avea penajul alb si capul nu i-l vedeam foarte bine dar era maricica. De cand ne-am mutat a plecat si ea (nici nu mai avea cum sa ramana pentru ca acum totul e inchis sus) insa de cand am facut copertina la terasa , uneori dimineata foarte devreme zaresc o alta ( sau poate-i tot aia) cocotata pe unul din stalpi. E o terminatie foarte interesanta. 🙂 Din pacate n-am putut s-o fotografiez .

  11. adinuca says:

    Daiana, in weekend am vazut la ZOO (unde va recomand sa va duceti daca aveti inima tare ca mie-mi par tare nemancate animalele de acolo si cred ca sunt tare chinuite) o bufnita polara. Si m-am gandit la tine… Nu stiu cat de in nord stai tu, insa tare semana cu ce ai descris tu. Mai mare decat o cucuvea (adica nu asa sa o tii in palme) cam de 30-40 cm si alba pe cap. Ce-ar fi sa fi coborat din tundra direct la noi? Ca doar nu stai tu la Polul Nord…

  12. irenadaiana says:

    culmea e ca mai in sud decat mine nu cred ca sta cineva decat in alta tara. Eu sunt in Giurgiu deci… cine stie… ce-i drept iarna aia a fost una cumplita. 🙂

  13. adinuca says:

    Te pomenesti ca Ice Age nu este doar un desen animat…

  14. Pingback: Mă apropii de cinci sute de mii - Elisa – gradina mea de vis

  15. cristina says:

    azi dimineata am gasit un pui de cucuvea la geamul camerei mele , nush ce sa ii dau de mancare? mi-e mila e prea mik, ma tem sa pun mana pe ea.

  16. Adinuca says:

    E cam greu sa-ti spun. In primul rand nu ma pricep si apoi eu stiu ca cucuvele mananca soricei si alte animalute mici. N-o sa te apuci acum sa prinzi soareci, dar poti incerca cu bucatele de carne din varful unui bat.

  17. ionela says:

    Buna Ziua,am dat peste acest site mai mult din intamplare cautand informatii despre aceste pasari deoarece eu am vreo 4 langa casa.Locuiesc in Italia si anul trecut m-am mutat in afara orasului intr-o casa mai izolata iar anul acesta am realizat ca in una din incaperile de langa casa isi au cuibul aceste pasari.Initial a fost un stres enorm deoarece noaptea ma trezesc din somn de vreo 3 4 ori pe noapte.am incercat sa le alung dar nu vor sa plece nicicum,am vrut sa le astup gaurile pe unde intra acolo dar imi este mila sa nu le omor puii in cazul in care mai sunt acolo si nici lor nu as vrea sa le fac rau.Din discutiile de aici totusi am invatat cate ceva si cred ca le voi lasa in pace si chear am sa incerc sa ma obisnuiesc,cu prezenta lor.Mi-e cam frica de ele dar nici nu vreau sa le am pe constiinta

  18. Adinuca says:

    Buna Ionela si bine ai venit. De ce ti-e frica? E o pasare ca oricare alta. Legendele sunt multe. Noua ne canta din 2006 si nu am patit inca nimic. Fii pe pace, sunt niste pasari extraordinare, care-ti curata curtea de soareci. Daca nu-ti strica altceva, cum a fost in cazul nostru vata minerala, da-le pace, ca nu prevestesc nimic rau. In timp ai sa te obisnuiesti cu strigatul ei si nu te vei mai trezi noaptea. Acum te trezesti deoarece crezi ca iti prevesteste ceva. Nu te mai gandi si dormi linistita.

  19. Cosmin says:

    Mie mi-e frica..ce pot sa zic de cucuvele. Tot aud legendele astea ca vestesc moartea:(. In dimineata asta am visat urat si cand m-am trezit am auzit in departare cantecul ei. Am citit postarile voastre despre cucuvele ,dar din perspectiva voastra par inofensive ,dar mie mi-e frica atunci cand le aud!

  20. Adinuca says:

    Hai mai Cosmine, ca sunt doar legende. Apoi incearca sa fii mai pozitiv. Vei atrage mai mult bine in viata ta. Mult succes si te mai astept!

  21. Cosmin says:

    Multumesc pentru sfat! Acum sunt mai linistit:P O sa revin cu mare drag!

  22. Florin says:

    Buna tuturor,

    Am dat peste acest site din intamplare si ma bucur ca iubiti aceste pasari inteligente. Doresc sa va spun ca in luna mai a acestui an, la casa unui prieten de langa Baia Mare am gasit un pui cazut din cuib si plangand in iarba in timp ce furnicile incepeau sa manance din el. Am luat puiul incercand in zadar sa caut fratii lui sus in cuibul deja parasit (a picat prin stresina de la casa si probabil mama lui a plecat) Cu o bucatica de gratar crud am reusit sa imi dau seama ca mananca si are o sansa. L-am adus la Baia Mare si in fiecare zi i-am dat inimi si pipote de pui taiate marunt care sunt si acum preferatele lui. Cand a inceput sa zboare ne parea rau ca deja facea parte din familie si nu ne doream asta pana intr-o seara de iulie la lumina crepusculara cand si-a luat zborul spre padure uimindu-ne ca nu se mai intorce. Dimineata la 6 suparat si cu gandul ca macar l-am salvat, aud din bucatarie sunetul bine cunoscut al lui Buhy care parca spunea “Unde esti? Crezi ca ai scapat de mine? Vreau papa!” Din acea zi ne intalnim aproape zilnic la micul dejun si la cina. Joaca e nelipsita dupa ce mananca. Vine pana in dormitor unde sare pe pat si se joaca cu plapuma dupa care vrea un masaj facial in timp ce adoarme cu noi cateva minute. Buhy este membru al familiei si toti prietenii il adora la maxim inclusiv cei de pe Facebook. Inca nu am vazut o pasare mai inteligenta si mai iubitoare ca si aceasta. Am sa incerc sa pun si cateva poze.

  23. Adinuca says:

    Buna Florin si ma bucur mult ca ne-ai gasit. Foarte frumoasa povestea ta si a micului vostru prieten. Daca vrei sa trimiti poze cu Buhy le astept la adinuca[la]gradinuca[punct]ro. Altfel, deocamdata nu stiu cum ai putea sa le postezi. Ma mai bucur ca iata avem un sfat practic, care poate Cristinei nu-i mai foloseste dar altora da. Cu mult drag te mai astept.

  24. Stefan says:

    Si eu aud cam de un an cucuveaua , de doua saptamani chiar aproape in fiecare seara.Pe mine ma sperie,eu sunt si anxios,si ma sperie,ca poate se intampla ceva rau,ca mor eu sau altcineva,Doamne Fereste .

  25. ronin says:

    Mitul cucuvelei? Legende? Mai bine spuneti lucrurilor pe nume! Acestea sint simple superstitii. NU este mai mult adevar in acestea ca in acelea cu varsatul solnitei, pisica neagra, spartul oglinzii, trecutul pe sub scara si ghicitul in cafea.

  26. Alex says:

    Buna ziua tuturor , nu am apucat sa citesc absolut toate comenturile , dar sper ca sunt legate de subiect toate . Eu am o mare pasiune legata de cucuvele si daca mi reuseste cineva sa prina una as aprecia enorm de mult daca m ati putea contacta . Multumesc si va urez in continuare o zi buna .

  27. mihai says:

    salut am gasit un pui de cucuvea nu are un ochi dar vad ca se descurca dar nu stiu cum sa o invat sa zboare

  28. mihai says:

    ma ajuta cineva va rog?

  29. Adinuca says:

    Buna Mihai
    Din pacate nu te pot ajuta ca nu stiu cum…

  30. Ramona Balutescu says:

    Mihai, cind va fi sa zboare va zbura. Pasarea are timpul ei, nu o grabi. O sa vezi cava face mici salturi, isi va flutura aripile si, incet-incet, va zbura.Totusi, problema este ochiul lipsa. Nu cred ca i-ar fi usor sa se descurce. In ce oras esti? Eu stau in Timisoara, am lucrat cu mai multe pasari pentru a le ajuta reintegrarea in natura. Esti cumva pe aproape?

    Cit despre superstitii… Come on guys, cum puteti crede prostii d-astea?? O pasare traieste dupa cum ii dicteaza metabolismul: maninca, face pui, zboara, doarme. O doare pe ea undeva de cine moare si cine nu… Altfel si-ar face cuibul numai pe spitale de oncologie, nu?

  31. simona says:

    Am cumparat recent o casa parasita si vrem sa reparam acoperisul.In pod avem o cucuvea cu 4 pui cred si nu stim cum sa o mutam de acolo.Ne este frica de ea daca are pui, poate e gresiva daca ne apropiem de ea.Nu stim ce sa facem , cum sa o prindem si sa o mutam de acolo.Plus ca ne-a facut dezastru in pod, am pus niste mochete acolo si acum trebuie sa le aruncam.

  32. Ramona Balutescu says:

    Simona, sfatul meu e sa lasi pasarea in pace. Faceti cite ceva din lucrarile de jos sau din curte, nu faceti mult zgomot si in 2-3 saptamini puii ei vor fi destul de mari ca sa plece in lume. Te vei simti mai bine de nu vei face rau unor pasari extraordinare si care nu ti-au facut vreun rau…

  33. alina says:

    buna eu am in podul casei o cucuvea si canta si ziua si noaptea .dar aceasta nu este prima cucuveaua, decand aveam 7 ani in fiecare an am auzit cantand si am vazut cum a scos pui ,mi-a murit multi din familie dar eu nu cred ca din cauza cucuvelei ,asa a fost sa fie .

  34. taraboi crina says:

    la mine canta in pod si nu stiu ce sa-i mai fac lumea zice ca nu-i bun ca moare cineva. ce sa fac?

  35. Andrei says:

    Salut. La mine vine in fiecare seara 1 cucuvea si tipa urla , mi.e cam frica mama a avut prob medicale dar si.a revenit dar a incepu sa cante cucuveaua in gradina ba in fata casei

  36. Chelbea Constantin says:

    Am gasit in Parcul Naaional un pui de cucuvea pe care l-am luat acasa pentru al creste iar la maturitate sa-i dau drumul în natura.Au trecut deja sase saptamâni si nu reusesc sa-l conving sa manânce singur.Poate sa-mi spuna cineva la cât timp se maturizeaza, când începe sa manânce singur si cam când as putea sa-l pun în libertate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.