Ce s-a intamplat?

Ma intreb ce s-a intamplat cu tara asta? Si de ce in anii 70 eram mai civilizati si acum nu mai suntem? Oare este o evolutie fireasca sau am evoluat suficient si acum o luam inapoi?

Nu am trait prea mult din vremurile acelea dar mi-ar fi placut… Cata verdeata…

This entry was posted in Din realitatea cruda and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ce s-a intamplat?

 1. Victoria says:

  Nu ma incearca nici un sentiment de parere de rau dupa vremurile apuse,insa ai dreptate.Lumea era mai bine crescuta,cu mai mult bun simt si mai educata.

 2. Dana says:

  Cred ca intotdeauna ne uitam in trecut cu nostalgie si ne face placere sa ne amintim tot ce era frumos…insa pe langa toate imaginile astea frumoase, erau si multe neajunsuri(parerea mea, din ce imi mai aduc aminte).

  Ce dor mi s-a facut de mare!

 3. Catrinel says:

  De ceva vreme te urmaresc…sa comentez nu am indraznit,insa sa iti ofer un premiu…da.Daca nu iti place ideea aceasta cu schimbul de premii nu il lua,dar eu ma gandesc ca il meriti 🙂

 4. adinuca says:

  Dana, eu nu prea imi amintesc mare lucru, fiind nascuta in 76, insa probabil ca erau si neajunsuri. Problema pe care o vad eu este ca in ciuda abundentei de acum, nu am facut locul mai frumos si mai bun ci am distrus. Nu sunt nostalgica dupa epoca ci dupa bunul simt de atunci si dupa curatenie. Din acest motiv nu am mai vizitat litoralul romanesc de ceva timp. A si inca un amanunt… observati ca atunci nu prea erau oameni grasi? De ce oare? Poate ca nu prea era program la TV…

  Catrinel, multumesc pentru premiu. Voi trece sa-l iau. Si eu te urmaresc in “tacere” ca sa zic asa de ceva timp. De pe vremea cand erati “shoarece”. Si imi era tare greu sa postez comentarii. Nu stiu de ce blogspot nu merge asa la fel la toata lumea.

 5. Dana says:

  :)…Eu sunt nascuta in ’78…imi aduc aminte de lucrurile frumoase…copilaria este cea mai frumoasa.
  Intradevar, in trecut exista o ordine, pe care oamenii o respectau din bun simt unii, din respect altii, de frica altii, poate.
  Nepasarea de pe litoral se regaseste cam peste tot in Romania din pacate acum. Cred ca la Revolutie romanii au vrut sa uite chiar si ceea ce era bun si trainic…doar pentru a nu mai fi comunisti.
  In fine…la mare noi nu mergem in statiuni…cautam plajele pustii, chiar daca nu sunt amenajate; simt ca merg sa vad marea, nu sa suport fitzele de prost gust de alaturi.

 6. Victoria says:

  pe atunci ,cine isi mai aduce aminte,se luau multe pe cartela,inclusiv painea,zaharul si uleiul.Lumea era mult mai chibzuita si mai cumpatata la mancare.Plus ca mancarea nu avea atatea E-uri,iar legumele aveau gust,nefiind stropite si ingrasate cu tot felul de minuni si nici tot felul de hibrizi nu existau pe piata.Cred ca,de fapt,nici nu stiau multi ce inseamna “hibrid” pe atunci.

 7. zuara says:

  eu, din pacate, am trait destul de mult in perioada aceea. eram studenta pe la inceputul anilor 70, dar imi aduc aminte cu nostalgie si regret ca in sesiune faceam pauza de invatat si ne duceam la plimbare prin parcul de la Opera noaptea, fara nici o problema, puteai sa umbli fara teama la orice ora din zi si din noapte.si ca umblam cu cite-un ambalaj de ceva(halva turceasca, ati apucat?)in mana pana gaseam un cos de gunoi. era rusine mare sa arunci ceva pe jos. da, lumea era mai bine crescuta, e unul din extrem de putinele lucruri pe care le regret din vremurile acelea-ca sa nu fiu gresit inteleasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.