Lucrari in livada

In sfarsit am apucat si eu sa intru in livada sa fac stopirea cu zeama bordeleza si sa fac taierile. In acest sens m-a ajutat nenea Lupu, care este responsabil cu taierile din livada mea. Dumnealui lucreaza de vreo 18 ani la o statiune pomicola si din fericire a acceptat sa-i porneasca si pe micutii mei in drumul lor prin viata. Inainte de a lucra la statiunea pomicola a fost macelar. Nu stiu de ce am simtit nevoia sa precizez asta, dar mi-a fost tare drag de el cand mi-a povestit cum a vazut ca drumul cu macelaria se cam termina si nu a ezitat sa inchida usa si sa deschida alta, cea cu pomicultura.

Intamplarea a facut sa-i stropesc inainte, de a-i taia. Am prins saptamana trecuta o dimineata fara vant, ceea ce la noi in zona este foarte rar. La noi vantul se opreste intre 10 seara si 7 dimineata. Chiar, ar trebui sa ma interesez cam cat costa o eoliana din aceea mica ¬†“de hobby”. Cred ca la mine s-ar amortiza in 2 ani nu in 30 in cat cica se face amortizarea.

Dar sa revin… I-am stropit intr-o dimineata cand C s-a trezit special pentru asta. C se trezeste de obicei tarziu deoarece se culca foarte tarziu, sau cum sa spun foarte devreme dimineata. Asa ca merita macar o poza la panoul de onoare:

Pomii inainte de taiere:

Si dupa:

This entry was posted in In livada and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.