La multi ani tuturor celor care poarta nume de flori. Permiteti-mi sa va daruiesc o anemona care a supravietuit iernii grele intr-o jardiniera de la noi din curte.
Si cum astazi a fost ziua mamei si s-a mancat peste, am hotarat sa facem peste in sare. Mai exact am cumparat dorada, sare grunjoasa si cum ne ramasesera ceva albusuri nefolosite de la tort, ne-am apucat de treaba.
Am curatat pestele, l-am asezat pe un pat de sare si l-am acoperit cu sare amestecata cu albus de ou, apoi l-am bagat in cuptor unde l-am lasat o ora si mai bine
La multi ani tuturor!
Adinuca, pai este fair ce faci tu aici? Vin dimineata dupa o jumatate de felie de paine amarata si trebuie sa ma uit la pozele astea? Deci cam atat despre productivitatea mea pe ziua de azi, pana ce soseste mancarea… 🙂
Sa inteleg ca ti-e pofta de o anemona… De fapt eu doar am vrut sa spun la multi ani… 🙂
partea mai nasoala este ca suntem si in post si pentru cei care il mai si tin……. pofta e si mai mare. N-am mai vazut un asemenea stil de a face pestele. poti sa dai o reteta mai detaliata? cata sare, cate oua la cat peste. mai faci sos ceva separat?
Hai ca deja am apa in gura si sunt la servici
Ei haide ia un servetel si sterge tastatura si apoi noteaza. De fapt nu-i nimic de notat. Au fost in total 5 pesti. Dorada musai (ca-mi place mie ca are carnita slabuta si grasuta in acelasi timp si oasele mari). Am asezat in tava un strat de sare mare apoi pestii curatati. Am batut spuma niste albusuri ce mi-au ramas de la tort (erau 6 dar au fost multe, cred ca 2 sunt arhisuficiente) si am pus peste spuma de albusuri sare grunjoasa si am amestecat. Apoi am pus amestecul peste peste si l-am acoperit, apoi l-am bagat in cuptor unde a stat cam o ora jumate. Albusurile le-am pus ca cica sa se faca crusta pe deasupra si sa se scoata usor. N-a fost asa, tot cu cutitul am spart sarea. Poate am pus prea multe albusuri. Unii zic pe diverse forumuri ca se poate si fara albusuri.
Cat despre ce a fost langa, la noi au fost cartofi natur si multa zeama de lamaie, la altii poate fi orice dupa gust: sosuri, chestii. Dar pestele are un gust atat de bun el asa, incat eu care nu mancam decat peste prajit in malai cu mujdei si mamaliga, am mai adaugat un fel de a prepara pestele.
Tine minte ca pestele trebuie sa fie mai ferm (de exemplu nu cred ca merge cu pastrav) pentru ca altfel se face praf. Eu l-am curatat si de solzi dar cred ca se poate si fara. Mai mult cred ca nu-i bine sa-i tai capul ca intra sare acolo la taietura. Nu e foarte neplacut dar nu toti sunt ca mine.