NOUTATI DIN AGENDA MEA

publicat initial in 17 august 2009
Casuta deja capata forma si am ajuns la curatenie. Bine, mai sunt niste chestii de finisat cum ar fi inca o mana de lavabil in baia de jos, plintele la usi, plintele in unele camere (pe care le-am dat jos, cu ocazia celei de-a patra zugraveli) si alte din astea. Dar noi sa fim sanatosi ca zilele astea, pana in Craciun, le-om aranja pe toate.
 
In week-end-ul  ce tocmai a trecut, profitand de ultimele zile fara T mare si T mic, care sunt inca in tabara de la Breaza, am montat o parte din mobila. In plus am spalat de 100 de ori gresia din bucatarie si tot albicioasa era cand se usuca. Pana la urma am invins-o iar maine cand va veni mobila de bucatarie o vom aseza pe curat.
Planuiam sa bagam lemnele in magazie dar ne-am tot codit in fiecare zi, pana se facea seara si nu mai puteam. Deh, ce sa-i faci? munca grea si noi, inca oraseni, ne-am tot apucat de ce era mai usor.
 
Ceapa deja a inceput sa se strice astfel incat o tot intindem la uscat si o strangem seara. Mie una mi se pare uscata si nu-mi explic de ce se strica dar probabil am culcat-o prea devreme sau am scos-o din pamant prea devreme. Cred ca acest aspect il voi lamuri la anu’ cand ii mai las putin timp pana sa o culc. Cred ca anul asta am fortat-o avand in vedere ca avea toate cozile inca verzi insa ceapa mi s-a parut foarte mare si ajunsa la maturitate.
 
Duminica, am curatat si cotetele la pui ca erau intr-o stare avansata de jale. Ei ca pui, nu mananca in troc, asa cum nici copii mei nu nimeresc intotdeauna farfuria asa incat tot cotetul era plin de mancare si de alte alea. Stiu, stiu, duminica nu se face treaba, dar oare duminica pot muri puii de mizerie? Ca nici sambata nu se face treaba, ca o fost sarbatoare si nici luni ca nu sunt acolo si tot asa. Ma gandesc ca daca consideri treaba pe care o ai de facut ca un mod de a te relexa, se mai pune?
Planuiesc sa facem conserve de ardei iute iar dupa ce or veni copii se ne apucam sa conservam vinete si ardei copti, ca lui T mic tare-i place in bucatarie, sa ne “ajute”.
 
Trebuie totodata sa gasim o modalitate sa daramam casa veche. Problema aici se pune ca nu avem unde sa ducem deseurile rezultate sau altfel, daca avem unde le duce costurile sunt atat de mari comparabile cu o fundatie pentru o casa noua.
 
Va aduceti aminte de cucuvele din vata minerala carora le-am stricat cuibul (http://adinuca.weblog.ro/2009-08-05/907235/Finisajele—anul-II.html)? In sfarsit am reusit sa o fotografiez pe una dintre ele. Mi-ar placea sa le imblanzesc dar nu stiu cum.
This entry was posted in Din ograda and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.