FINISAJELE – ANUL I

publicat initial pe 4 august 2009
Este un post greu pentru ca ne-am apucat in septembrie anul trecut si inca nu am terminat.
 
Am incepu din nou de la oferte. Am vazut multe echipe, care de care mai pretentioase si mai sigure pe ele. Daca ati trecut vreodata printr-o amenajare probabil ati auzit: “Sigur noi face, ne pricepem, facem cel mai bine, am mai facut, facem si asta si asta…” Nimic mai fals.
 
Am ales o echipa care lucra pentru un prieten care face case.
 
Inainte de a se apuca de treaba am fost cu C si am curatat pe langa toti peretii resturile de material de la zidarie ca s-a lucrat si la constructie cu atat risipa pentru ca noi eram la serviciu si nu puteam supraveghea totul. Am muncit amandoi doua zile cum nu am muncit niciodata fizic in viata mea. Dupa aceste doua zile nu m-am mai putut urca in masina de febra musculara ce aveam.
Apoi a venit echipa pe curat, s-au instalat in casa si s-au apucat de tencuit. Ca asta era de facut.
 
Inainte de tencuiala, am uitat sa o precizez ca am facut instalatia electrica cu un vecin si am fost foarte multumita. Repede, bine, ieftin si aveam sa aflu week-end-ul trecut cu foarte mare responsabilitate. Apoi au venit si instalatorii si si-au tras tevile asa cum le-au tras (in sensul ca au tras tevile, facand santurile de ingropare la minim). Am montat si ferestrele si usile si in acest fel am inchis totul si am asigurat frontul de lucru “meseriasilor”. S-au apucat de tencuit. Nu va puteti inchipui ce tencuiala de doi lei (si cred ca este un pret mare) a iesit. Au incercat sa faca si glafuri la ferestre si usi. Nu au iesit. Au facut tavanul de rigips la etaj, izoland etajul de pod cu vata minerala, si au batut scandura in pod. Insa chixul major a fost la sape. Au dat nivelul in fiecare camera, asa ca am obtinut sape de inaltimi diferite pentru fiecare camera. In plus am avut camere unde sapa nici macar nu acoperea tevile. Au venit sarbatorile de iarna si am intrerupt orice interventie asupra casei. Noi oricum eram multumiti deoarece facusem mai mult decat ne propusesem pentru anul trecut. Urma ca sapele sa le reparam anul urmator. Nu stiam cum…
 
This entry was posted in Casuta noastra de la tara and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.