SI NE-AM APUCAT DE TREABA

 Aveam deja planurile pe care le credeam finale ale impartirii camerelor

Asa ca in aprilie 2008 am inceput in paralel sa sapam fundatia si groapa pentru fosa septica. Daca la prima am avut succes deplin, la groapa pentru fosa lucrurile au luat o intorsatura, oarecum banuita, insa nedorita cu siguranta. Am sapat 1.20m si am ajuns la apa. In doua zile dupa sapatura groapa arata asa…

A fost momentul in care am hotarat sa folosim cand va fi cazul (mai exact dupa daramarea in totalitate a casei vechi) o fosa inchisa, ecologica, eventual cu bacterii. Aici in groapa deja sapata am gandit sa facem drenajul fosei.
 
Sa revin la fundatie. Am sapat, s-a cofrat, s-a pozitionat fierul beton.

 

Dupa o asteptare de vreo 3 saptamani, din cauza ploilor care inmuiau pamantul si masinile imense s-ar fi afundat in pamant, am chemat cifa cu elefantul (pompa, ma rog pentru cunoscatori) cel mai mare ca trebuia sa toarne peste casa veche; cred ca ar fi mers si unul mai mic dar cei de la statia de betoane au zis ca nu merge. Asa ca am luat ce ni s-a dat, chit ca era mai scump.

Ca la orice turnare, ni s-a lasat putin cofragul asa ca soclul a iesit putin stramb dar asta aveam sa vedem cand am decofrat. La altii s-a intamplat mai rau si s-a rupt cofragul si a inceput sa curga betonul, la noi n-a fost asa.

Tot atunci am inceput si distrugerea oazei noastre de verdeata, adica a curtii. Era doar inceputul, din pacate…
Apoi peste vreo trei saptamani am decofrat si am turnat egalizarea (ca acum nu-mi aduc aminte cum se numeste in termeni stiintifici).

Greseala mare a fost ca nimeni nu s-a mai uitat pe planuri la aspectul asta sau cu totii am uitat sa izolam dedesubt cu polistiren sau altceva asa ca a ramas neizolat. Pe T mic insa nu l-a interesat si i s-a parut chiar draguta o balaceala pe noua placa. Era 1 mai 2008.

This entry was posted in Casuta noastra de la tara. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.