Boli la ciresi si la visini

Cred ca am inceput sa seman cu guvernele Romaniei. Dau vina pe ce a fost inainte, pana cand ma plictisesc.

Cert este ca in urma inundatiilor unii pomi din livada noastra au avut de suferit. E drept ca nu sunt sigura ca asta a fost motivul clar deoarece am mai vazut ciresi si visini afectati de aceeasi boala si in alte curti care nu au stat in apa ca a noastra, chiar si in alte judete.

In plus acolo unde sunt pomii care s-au uscat nu au fost inundatii chiar asa mari si nu sunt acestia pomii care au stat in apa.

In fotografia de mai sus se poate observa ca in apa stau caisii, nicidecum visinii sau ciresii care sunt situati pe randul al doilea (langa mazare).

Totusi iata cum stam acum (mazarea a fost acolo unde acum se vede pamantul si unde acum am plantat varza ca anul trecut):

Pare a fi arsura bacteriana, in opinia mea dar sunt deschisa si la alte sugestii.

Arsura bacteriana este o boala fungica ce apare mai des la mar si par dar iata ca si ciresii si visinii au fost atacati. Semnul ca ar fi arsura este ca in ciuda faptului ca frunzele s-au uscat ele nu au cazut din pom nici macar atunci cand a batut vantul foarte tare. Mai am un mar care s-a dus asa ca la toamna vom avea o noua generatie de pomisori copii ce le vor lua locul celor care ne-au parasit.

This entry was posted in In livada and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Boli la ciresi si la visini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.