Am cerut ploaie…

Ultima data cand a plouat era undeva in jurul sarbatorii de Paste. Si atunci a dat cativa stropi si gata. Am aflat apoi ca in zona noastra ploile sunt rare din cauza dispozitivului antigrindina din Valea Calugareasca. Cum se innoura putin spre nord se si auzeau rachetele. Si norii se spargeau.

Asa ca ne rugam si noi pentru ploaie, ca toata lumea, mai ales ca in ultima vreme crapaturile ce se cascau in pamant capatau proportii.

Dar se vede treaba ca pe undeva am gresit. A plouat fara incetare o zi si o noapte. Dimineata cand ne-am trezit m-am simtit pe malul lacului, avand in vedere ca un cor de broaste cantau de mama focului. Nu stiu daca a plouat cu broaste, dar cred ca este posibil ca doar de unde au venit ele asa repede sa populeze lacul format intr-o noapte?

Cand tocmai ne pregateam sa culegem o mare portie de capsuni se vede treaba ca trebuie sa mai amanam momentul. Nici macar nu putem intra la ei iar mare parte din ce s-a copt deja, se afla sub apa.

Solarul este de asemenea inundat, noroc ca am apucat sa ridicam pamantul in jurul plantelor altfel nu le ajuta o oarece cantitate de apa in jurul tulpinilor.

Santurile sunt pline cu apa cel putin in jumatatea unde solarul este mai jos.

Nici livada nu se simte mai bine, chiar daca apucasem sa sapam pomii si in acest mod apa nu va balti chiar pe trunchiuri. Chiar si asa, radacinile vor ramane intr-un pamant foarte imbibat de apa si nu stiu cat de bine le va face.

Nu ne ramane decat sa speram in setea plantelor, chiar si a buruienilor pe care le rog din suflet sa bea toata cantitatea de apa revarsata peste noi. Nu-i vorba aud ca unora le-a intrat apa in case. Nu suntem acolo dar tot imi pare rau de noile si neobisnuitele inundatii de mai.

In plus am inlocuit vestitul “Caramida noua, Da-i Doamne sa ploua” cu “Caramida rea, Da-i Doamne sa stea”.

This entry was posted in In livada, Pe pamant and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Am cerut ploaie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.