Am patit-o din nou

Si cand spun asta, ma refer la faptul ca avem din nou inundatii.

Nu sunt atat de grave ca acum doi ani, insa sunt. Zapada, atat de multa cum a fost, s-a topit incetul cu incetul dar, la un moment dat pamantul nu a mai inghitit nicio picatura. Marele noroc este vremea calda si vantul care s-a intetit. Astfel zvantarea este asigurata si sper ca sambata viitoare sa punem mazarea. O fi prea devreme? Dar daca este uscat si pot baga “rasnita” (a se citi motosapatoarea), eu tot o seman. Mai vreau sa mai dau o stropire la pomi si ma gandesc sa incepem sa taiem, ca de anul asta avem ce taia in unele cazuri. Iata si poz(n)ele:

In solar nu mai avem apa ca in urma cu doi ani, poate si din cauza ca brazda a fost intoarsa si astfel, pe latura care era mai jos ca nivel acum este in regula. Inainte de ninsoare apucasem sa bagam si gunoiul de grajd cumparat.

Afara, nu am avut banuti de gunoi de grajd, care la noi in zona este foarte scump, astfel incat am profitat de productia intensa de gainat, pe care l-am curatat din cotetul gainilor si l-am intins acum ceva timp pe teren, la macerat, uscat si alte alea.

In alta ordine de idei, avem un invitat deosebit zilele astea, un frumos bujor de munte, pe care mama l-a primit de ziua ei. Este prima data cand vad floarea asta, dar m-a cucerit.

In ciuda frunzelor ei care seamana izbitor cu patrunjelul, floarea are o delicatete perfecta.

Inca este in ghiveci si in curand ii vom gasi locul in gradina. Sa se mai incalzeasca putin sau macar sa ramanem pe acest palier.

Toate bune si spor in toate ca incepe sezonul cat de curand. Ce sa vezi… anul asta nu m-am mai plans ca nu se incalzeste si e doar martie…

This entry was posted in Din realitatea cruda, In livada, Pe pamant and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Am patit-o din nou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.