Curatenia de toamna

Daca in casa fac curatenie generala cam de doua ori pe an, de Paste si de Craciun, in gradina imi rezerv acest obicei doar o data – toamna. Nu-mi place toamna si nici iarna, dar cred ca toamna imi displace mai mult decat iarna. Iarna a avut cineva grija sa pozitioneze sarbatorile cand ti-e cel mai greu si parca iti mai deseneaza nitelus zambetul pe fata. Apoi din ianuarie, cum ne-am obisnuit incepem cu totii sa trepidam, sa facem planuri, sa cumparam seminte, sa impartim gradina in fel si chip, sa rasucim viitoarele culturi intre ele si vine februarie cu primele rasaduri si dup-aia ne ia valul atat de rau ca nu mai simtim iarna decat cand ne plangem ca nu se mai opreste ploaia si nu se mai incalzeste odata.

Dar toamna ma deprima la propriu. Cand vad ca totul moare… incet… incet… Asa ca in valul de melancolie blegoasa care ma cuprinde in fiecare zi, profit de zilele cu soare – care din fericire anul asta nu ne-au ocolit – sa fac curat in gradina ca si cum as vrea sa fac loc cat mai repede primaverii, ca si cum as sterge cu buretele toata uscaciunea. Rar am privilegiul sau rabdarea sa observ culorile frumoase si lumina calda a soarelui, asa cum numai intr-o zi frumoasa de toamna o prinzi.

Primul vizat anul asta a fost solarul. Speram sa ma pot apuca de sapat la cazma insa cum spatele meu a inceput sa-mi bata obrazul ca cica nu l-as fi intretinut atatia ani si acum vreau ca el sa duca tot greul, am renuntat. Nu m-am lasat insa si am curatat tot solarul de uscaturi.

Acum este pregatit pentru micul tractoras al lui Tudorica sa-l are el. Tudorica este un baiat de la noi din sat cum rar mai intalnesti: serios, parolist, bun meserias, ieftin, sfatos si saritor.

Mai am de curatat, ca solarul a fost doar asa… de incalzire. Data viitoare vorbim despre radacinoasele de anul acesta. Toate bune si spor in toate.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Curatenia de toamna

  1. Pingback: Mancare pe plita electricaElisa – gradina mea de vis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.