Rosii uscate

Ei bine nu am avut rabdare sa le usuc la soare si am profitat de minunile stiintei si am folosit cuptorul meu electric. Afland ca nici cele din comert nu sunt uscate in mod clasic, si inspirata de experientele altora, am avut curaj sa incerc.

Avem niste rosii din soiul Roma, care sunt destul de carnoase si mai fara seminte insa nepotrivite pentru salata deoarece li se intareste coaja la vreo 2 ore dupa ce sunt culese din vrej. Soiul asta se mai poate folosi la rosii in bulion deoarece se cojesc repede si usor, cateodata si fara oparire.

Le-am taiat in jumatate, le-am curatat de seminte si apoi le-am lasat cu partea taiata in jos la scurs. Le-am asezat pe gratarul cuptorului incalzit la 125 de grade, cu fata in sus dupa ce le-am sarat in prealabil cu multa sare neiodata.

Dupa vreo ora, adunasera in causul lor multa zeama asa ca le-am intors pe partea cealalta si le-am lasat asa vreo jumatate de ora.

Cuptorul meu are si o functie de ventilare calda asa ca am folosit-o din cand in cand. Am si deschis cuptorul de mai multe ori pentru eliminarea aburilor.

Dupa vreo 4-5 ore, ca nu au fost toate destul de vrednice sa se faca toate o data am obtinut o strachinuta de rosii uscate.

Le-am asezat cu grija in doua borcane, impreuna cu oregano uscat – intr-un borcan – si cu busuioc uscat in altul dar si cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le din belsug cu ulei de masline de buna calitate. Sper sa reziste nemancate la noi cat se spune ca rezista, adica vreo 6 luni.

This entry was posted in Pe plita and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Rosii uscate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.