Ardei iuti in otet

Gradina este pe sfarsite. Rosiile aproape s-au terminat si poate bine au facut deoarece daca mai faceam 9 litri de bulion, depaseam suta. Buruienile ne invadeaza, deoarece timpul nostru este ocupat cu conservarea. Astazi ardeii iuti.

Anul asta, nu stiu daca din cauze de clima sau de soi, ardeii iuti sunt foarte iuti. Asa ca am ales o reteta care sa-i mai potoleasca, dar nu de tot.

Aveti nevoie de

  • 1 kg ardei iuti
  • 100 grame stafide (asta-i mai ia din iuteala)
  • 250 ml apa
  • 250 ml miere
  • 250 ml otet (eu il prefer pe cel din vin, nu pe acela din acid acetic)
  • sare
Puteti pune ardeii iuti fara codita in borcane sau sa-i taiati ca mine pentru a folosi mai putine borcane. Daca-i taiati, puneti aproape o lingurita de sare dupa care ii amestecati. Este indicat sa folositi o manusa de cauciuc pentru ca substanta aceea iute, capsaicina, va ramane pe mainile voastre pentru vecie (glumesc dar asa pare, mai ales ca atunci va apuca de obicei scarpinatul la ochi, nas…) Ii lasati asa vreo ora, doua. Eu am uitat de ei pana a doua zi. I-am amestecat cu stafidele si i-am pus in borcane, destul de indesati.
Apoi am turnat  peste ei amestecul de otet, miere si apa. Le-am sterilizat la bain-marie vreo jumatate de ora. Si gata. Suntem acum in asteptarea ciorbelor de toamna – iarna.
This entry was posted in Pe plita and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ardei iuti in otet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.