Inmultirea trandafirilor

Intr-o zi prin luna iunie am descoperit ca o furtuna ca cea de aseara, a rupt o ramura din tufa noastra de trandafiri William Shakespeare 2000. Tufa este cu ramurile lasate spre pamant si sub greutatea bobocilor care se gaseau pe ea in iunie probabil s-a rupt. Sincer noi ne asteptam sa fie un trandafir cu tulpini erecte asa cum am vazut prin alte gradini nu intins pe jos.

C nu s-a lasat si s-a gandit sa-l inmulteasca. Nu stiam nimic despre asta iar cartea despre trandafiri nu era langa noi, ci la Bucuresti in biblioteca. Asa ca am apelat la un fel de bun simt. Am taiat ramura in 3 bucati egale, pe care le-am infipt in pamant, dupa ce le-am taiat in intregime frunzele. Le-am acoperit cu trei sticle de plastic. Nici macar nu stiam ce trebuie sa se intample dar ne uitam la ele la fiecare sfarsit de saptamana prin dop. De curand, am observat ca :

S-a uscat una din cele trei. Le-am luat sticlele de deasupra pentru ca mi s-a parut ca era prea cald si umezeala in ele. Poate ca ar fi trebuit sa le las si sa scot doar dopurile. Am primit sfaturi cum ca ar fi trebuit sa le las pana in primavara asa cum erau. In plus se pare ca la inmultirea de vara ar fi trebuit sa las o frunza pe treimea de bat infipta in pamant si numai la inmultirea de toamna/iarna se curata de frunze. Este important de asemenea sa lasi afara din pamant cam 3-4 ochi (locuri potentiale de inmugurire).

Tot la trandafir, am taiat toate florile cand s-au uscat si deja au lastari noi.

Ne asteptam sa infloreasca in continuare.

Astept sfaturile si mai ales criticile celor care au mai facut inmultiri la trandafiri sa ma mai perfectionez, poate mai scot un rand de trandafiri pana la primavara.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Inmultirea trandafirilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.