Activitatea zilei: plivitul

Mi-ar fi placut sa spun privitul. De fapt cred ca mi-ar fi placut. Mai ales seara dupa o zi de munca intensa cand aflu muschi si articulatii acolo unde nu credeam sa am asa ceva. De altfel privitul de seara este ceea ce compenseaza efortul. Acel ceva ce face sa merite.

Zonele vizate: telina, rosiile si vinetele de afara, precum si dovlecii. Am adoptat o alta metoda diferita de ce aplicam pana acum. Pana acum pliveam si gata. Insa anul asta probabil din cauza ploilor mai rare decat anul trecut, si implicit lipsei de apa in pamantul de la suprafata, radacinile erau adanci si foarte ramificate. Avem de toate: stir, palamida (mai putina decat in alti ani), loboda, susai, cornut, iarba rosie, iarba grasa (anul asta mult mai multa decat in anii trecuti), pir, mohor si costrei. Am incercat sa udam si sa smulgem dupa aceea. Multe s-au rupt. De obicei cand smulgeam, se si afana pamantu pe langa plantele din cultura pe care o curatam. Acum daca s-au rupt multe din ele fara radacina, pe langa faptul ca nu s-a afnat pamantul, macar si superficial, radacinile ramanand in pamant riscam ca peste cateva zile sa avem o cultura identica, adica sufocata de buruieni.

Asa ca uitandu-ne in urma dupa ce plivisem parcela, am constat ca trebuie musai sa sapam si sa scoatem radacinile din pamant. Am indepartat instalatia de udare in picatura, deoarece cu sapa puteam ciupi benzile de picurare si sa le facem in acest fel inutilizabile.

Si acum privitul:

Ceea ce vedeti in stanga este locul verzei, care am aflat ca este buna vecina cu telina deoarece aceasta din urma prin aroma ei, indeparteaza fluturele alb al verzei. Locul va fi curatat cand alte probleme ale gradinii nu vor mai fi atat de stringente. Dupa toate aparentele inainte de plantarea verzei.

Aceeasi operatiune am executat si in rosiile de afara. Lor le-a facut foarte bine sapatura ca nu erau asezate pe caval si nu aveau suficient pamant in jurul tulpinii.

Voi cum stati cu dezburuienatul? Cine castiga?

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Activitatea zilei: plivitul

  1. Pingback: grAdinuca.ro » Varza pentru iarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.