Sfarsitul vinetelor

Gata, sezonul vinetelor a luat sfarsit. Oficial. Coaja a devenit din ce in ce mai tare, culoarea a ramas maronie.

Asa ca le-am luat la mana si la pipait. Ca sa treaca testul trebuiau sa aiba coaja neagra-vinetie si lucioasa. In plus nu trebuiau sa fie tari.

Le-am ales pe cele bune si am facut ultimele pregatiri pentru iarna dupa retetele de anul trecut. Am mai aflat retete si anul asta. Si in plus am tras o salata babana pe loc. Reteta o stiti deja. Poza e o noutate

Nu e ea foarte clara dar ma intelegeti ca mi-era foarte pofta astfel incat nu am avut rabdare sa faca clarul aparatul pe ce trebuie. Dupa ce veti gusta din salata asta ma veti intelege mai bine.

Dupa ce am mancat, ne-am odihnit pret de o clipa si de-o cafeluta pe terasa, printre ultimele baute in caldura soarelui si am trecut la treaba in solar. Am strans benzile picuratoare si teava comuna randurilor de la instalatia de udat in picatura si am smuls vinetele din pamant.

Cand am terminat aceasta actiune… s-a intunecat. Asa ca ne-am retras la o cana de ceaiut cald si am rememorat cele mai importante momente ale solarului, bune si rele. Ramane sa le sintetizez intr-un articol separat, asa… ca inspiratie pentru anul viitor.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Sfarsitul vinetelor

 1. Pingback: Sfarsitul vinetelor - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. radu says:

  dar vine ea primavara…
  uite un blog cu aventurile in gradina ale unor oraseni cu copii mutati la sat: http://fusaru.blogspot.com/

 3. victoria says:

  foarte bine arata salata

 4. adinuca says:

  Radu multumesc de link este un blog foarte frumos. L-am rasfoit in graba inainte sa plec la birou. Voi citi pe indelete diseara probabil. Multumesc si de vizita. Te mai astept.

  Victoria, sa vezi ce gust are… Incearc-o…

 5. kbnelli says:

  Adinuca, ce fel de soi de vinete ai pus in solar?

 6. adinuca says:

  Anul acesta nu prea am ales soiurile de vinete (nici rosii, nici castraveti, nici ardei) pentru ca am cumparat rasadurile si am luat ce sadisera ceilalti. La noi toate soiurile de vinete sunt extrem de productive insa noi preferam cele mai putin lungi si nu foarte groase sa le putem coace pe aragaz. Nu-mi plac cele coapte la focul din curte. Anul asta am nimerit un soi asa de alb si fara seminte ca parca l-as intreba pe omul de la care le-am luat ce soi sunt.
  PS Florile tale sunt minunate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.