Sarbatoarea recoltei

Imi place mult “Ziua recoltei”. Insa mi se pare nedrept sa dureze o zi. In fiecare zi as sarbatori ceea ce natura s-a straduit sa creasca timp de cateva luni. E drept ca si eu am ajutat-o putin. Dar cred ca ea a facut mult mai mult si nu inceteaza sa ma uimeasca. Ceea ce mi se pare minunat este ca ea face asta in fiecare an fara sa oboseasca, fara sa se plictiseasca.

Asa ca permiteti-mi sa o laud aici in gura mara si sa-i dedic perioada urmatoare a scrierilor pe blog.

La inceput am adunat gogosarii. Stropirile mele pentru cresterea fructului au dat roade si sunt foarte multumita. Aproape ca planta nu a putut tine gogosarii de cat de mari s-au facut. Nu multi, cam 6-7 pe fir, dar foarte mari aproape gigantici si din fericire, cei mai multi sunt foarte sanatosi. Unii sunt manati dar in total sunt foarte multumita. La un moment dat, si ardeii mei o luasera dupa cei ai lui Brenacu’, adica se cam ingalbenisera. Dar si-au revenit si acum ne bucura cu roadele lor.

Mi-e atat de draga lumina asta calda din dup-amiezele care nu mai sunt atat de fierbinti si care te indeamna la treaba prin gradina. Acusi vine momentul in care vom iesi in gradina infofoliti si vom sta din ce in ce mai putin asa ca inca ma bucur.

Urmeaza cumiti la rand ardeii cu nasuc, asa cum ii numesc copii mei pe ardeiasii din poza urmatoare. Cu toate ca sunt din specii diferite, nu stiu de ce au crescut in aceeasi forma, ei fiind ardei grasi de fapt.

Aliniati si-au asteptat randul la cules, pozat si preparat, ardeii grasi.

Seara s-a terminat cu un frumos foc la pirostrii, care l-a inlocuit pe cel de tabara, dar copii au fost multumiti chiar si asa. Si noi de asemenea ca am facut o frumoasa salata de ardei copt.

Ce ma bucura cel mai mult este faptul ca experimentele mele in ceea ce priveste agricultura ecologica, au fost un succes, productia este indestulatoare, usor mai redusa fata de o productie dintr-o agricultura conventionala, dar totusi suficienta. Toate legumele sunt dulci din cale afara si au gustul copilariei mele. N-am mai mancat de mult ardei atat de dulci ca cei de anul asta. La voi tot asa sunt?

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Sarbatoarea recoltei

  1. Pingback: Sarbatoarea recoltei - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.