Grecia – una calda, una rece

Cand m-am intors din concediu din Grecia, simteam ca lucrurile nu stau chiar asa cum ar trebui acolo. Aveam un gust amar din cauza faptului ca intr-un an de saracie oamenii s-au schimbat foarte mult. Am fost pe o insula, Corfu, unde, in perioada in care am fost eu, insula era aproape goala. Localnicii spuneau ca este din cauza declinului economic si a adoptarii monedei euro odata cu intrarea in Uniunea Europeana. Eu cred ca era gol din cauza preturilor care erau ametitoare. Doua chaise-loungue-uri costau de trei ori mai mult decat pe continent. Un frape costa cat o cutie de cafea instant la supermarket. Toate magazinele de suveniruri aveau marfa de anul trecut, care se vedea ca este prafuita. Vanzatorii spuneau ca nu se vor aproviziona pana cand nu vor vinde marfa deja existenta in stoc.

Ceea ce m-a deranjat insa cu adevarat a fost aparitia unui comportament pe care nu l-am intalnit pana anul acesta la gazdele noastre si anume incarcarea notelor de plata. Bazandu-se pe faptul ca tu citesti greu nota de plata din cauza alfabetului diferit, ei iti aseaza langa apa pe care ai baut-o o cafea pe care nici nu ai cerut-o nici nu ti-a adus-o. Sau vei plati o portie generoasa de paine pe care ti-a adus-o dar pe care tu nu ai cerut-o, nu era scrisa in meniu, nu avea pret dar la sfarsit o platesti. Ni s-a intamplat in multe locuri.

Din fericire, ne-am bucurat de plante si de relieful minunat, pe care nicio criza din lume nu le poate lua Greciei.

Arhitectura in Kerkyra, capitala insulei Corfu si totodata cel mai mare oras de pe insula are puternice influente din arhitectura venetiena. Aproape nicio cladire nu are arhitectura aceea clasica greceasca

Turla bisericii Sf. Spiridon

Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, m-a impresionat Bougainvillea. Este peste tot in toate varietatiile de culori pornind de la roz si terminand cu mov, violet si alte culori din gama asta.

Canal d’amour

Pentru Mirela careia ii place Canna Indica iata o varietate mai putin obisnuita

Pentru voi toti, un lamai care are in acelasi timp lamai, fructe necoapte si flori.

Leandru cu frunze bicolore

Maslin

Muscate

Ricin

Rozmarin

Trandafir japonez, afara in aer liber, in pamant nu in ghiveci.

Si ca de obicei o insecta mai neobisnuita; de data asta un paianjen. Mi-au placut la el culorile si cum daca te uiti atent pe spatele lui vei vedea un chip.

 

Si peisaje minunate din Paleokastritsa si Sidari

This entry was posted in Din realitatea cruda and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Grecia – una calda, una rece

  1. Pingback: Grecia – una calda, una rece - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.