Celelalte vietati din curte

La sfarsitul saptamanii trecute am achizitionat 20 de pui de carne. Din pacate nu am mai cumparat de la ferma de unde am cumparat anul trecut deoarece mi s-a cerut spaga pentru a cumpara, altfel nu aveau pui. Dar eu nu m-am descurajat si am gasit alta ferma, la Gageni de unde am cumparat niste pui foarte frumosi si la un pret bun.

Sunt rasa de carne, care poate ajunge pana la 7kg. Anul trecut asa au ajuns insa anul asta ii voi astepta doar doua luni-trei, timp in care ii voi trece de pe nutreturi combinate pe grau si verdeata, cum trebuie sa pape pasarile, nu proteine animale. Dupa care ii sacrificam si-i bagam la congelator. Chestia asta cu proteinele, este o gaselnita noua, cum ca daca nu-i dai pasarii proteine, ei de unde sa-i creasca carnita pe ea. Eu cred ca pasarea este facuta in asa fel incat sa-i creasca carnita din proteine vegetale pe care ea le asimileaza din cereale. Ei bine daca vrei s-o tai intr-o luna o umfli cu proteine animale si din soia, apoi mai bagi ceva hormoni, apoi o injectezi cu apa si o congelezi si o scoti la vanzare, ea urmand sa se dezumfle in oala.

Pisoiasii pe care deja ii cunoasteti, au inceput sa exploreze curtea si devin din ce in ce mai indrazneti. Papa deja mancare uscata dar se si mai alinta cu lapticul mamei.

Marie

Toulouse – deja priveste la labutele ce vor picta

Si Berlioz – nu canta inca la pian insa miorlaie cel mai tare.

Si cum deja v-am obisnuit cu musafiri deosebiti la mine in ograda, va voi prezenta omida. Omida care acreeat multa valva la noi in curte dupa ce T mare a tipat vreo 15 minute dupa ce a vazut-o. Are cam 15 cm lungime si am gasit-o in visin. Ne-au impresionat gura si picioarele extrem de puternice (ne-a luat ceva timp sa o dam jos de pe craca).

Triunghiul ala este gura care se deschide ca doua usi de la supermarket.

Picioarele sunt foarte puternice si se agata de orice betisor sau frunza sau altceva pentru a se sustine. Ma intreb oare ce frumusete de fluture o iesi din omida asta ata de mare?

This entry was posted in Din ograda and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Celelalte vietati din curte

  1. Pingback: Celelalte vietati din curte - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.