Solarul dupa mana

Dupa cum deja stiti, plantele locuitoare ale solarului meu au fost atinse de mana. Cred ca si de alte boli dar nu a mai contat pe langa mana. In special rosiile si ardeii.

 Restul se simt relativ bine mai ales ca vinetele m-au depasit in inaltime si au foarte multe fructe. Poate si din cauza ca ele nu au apucat sa se maneze pana le-am stropit. Ma gandesc ca si preventia are rolul ei si poate la anul din acest motiv le voi stropi preventiv si nu la avertizare cum fac la pomii fructiferi.

Pentru toate am luat masuri drastice pe care nu voiam sa le iau initial: am stropit din nou. Bine inteles dupa ce am curatat frunzele afectate. Am continuat cu copilitul rosiilor si nu le-am bagat in seama ca sunt afectate, am stropit la 10 zile. Cu stropeli din ale mele bio pentru care recunosc ma rade tot satul: la inceput cu un amestec de SupervivereFyt si SulphurCalciumCooper (pentru cresterea fructelor) cum deja v-am mai spus. Saptamana trecuta am primit un flacon de Nova pe care l-am combinat cu Sulphur Calcium si le-am stropit din nou. Pare ca substantele si-au facut efectul avand in vedere ca rosiile fructifica din nou si ca fructele sunt din ce in ce mai mari. Am mai observat ceva. Cateva saptamani rosiile nu au fost copilite corespunzator. Adica din mila de a nu rupe un lastar ce a facut deja floare, a fost lasat copilul acolo. Efectul imediat a fost ca rosia nu a mai crescut mare si in plus nu a mai legat rosii pe toate florile. Dupa indepartarea fara mila a copililor tomata a putut creste si chiar a legat foarte mult, adica nu doar un fruct pe fir ci multe asa in buchet.

Spuneam mai sus ca ma rade tot satul ca folosesc substante pentru stropit bio si ingrasaminte ecologice. La inceput au ras cand m-au auzit ca vreau sa fac compost: “la noi nimeni nu face… o sa te apuci tu…”. Apoi au ras de mine cand ne-am intors din concediu si mi-au spus ca trebuie sa arunc rosiile ca ei asa au facut, ca s-au manat toate. Eu am raspuns atunci ca le voi stropi, ca n-am nimic de pierdut. Si le-am salvat dupa cum se vede. Sau cel putin asa cred eu. Mancam foarte multe salate si cred ca ne ajunge si de ceva bulion. Poate si ceva gogonele. Dar ei continua sa rada. Cam amar acum ce-i drept dar daca tot nu te juta cu nimic, macar sa rada. Cand spun ajutor ma refer la sfaturi nu la altceva. Bine, recunosc faptul ca nici n-as mai asculta de sfaturi, avand in vedere ca ele sunt cel putin rau-intentionate. Sau asa par. Sau poate nu cunosc alta varianta si nici nu accepta alta varianta decat cea pe care o stiu. Dar nu ma pot abtine sa nu observ ca, fara sa cumpar una, am o capra in curte care trebuie sa moara.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Solarul dupa mana

  1. Pingback: Solarul dupa mana - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.