Gradina dupa doua saptamani de ploaie

Am ajuns in gradinuca joi seara tarziu. Bine ca se intunecase si nu am vazut nimic in seara aceea ca cred ca ori ma apucam de plivit de atunci ori nu dormeam toata noaptea. Dimineata am pornit in gradina la inspectie. Din nefericire am uitat sa-mi iau aparatul de fotografiat si nu am mai ajuns in ziua aceea sa-l iau.

Este incredibil ce pot face doua saptamani de ploaie. Gradinuca nu a fost chiar singura in aceste doua saptamani. Verisoara mea a fost langa ea insa ploile au fost atat de dese incat nu s-a prea putut intra la plivit. Asa ca buruienile atat au asteptat: ploaie si lipsa omului datorata noroiului. Unele legume nu se mai vedeau.

Chiar si in solar au crescut incredibil de mult, insa acolo omul in persoana vara-mii si a bunicii ei (care are undeva la 70 si ceva de ani) le-au anihilat. In plus din cauza ploilor rosiile si castravetii s-au manat rau de tot. Chiar si cele din solar. De fapt mai ales cele din solar.

Ne-am apucat cu forte mai mult sau mai putin proaspete de plivit. Parea la un moment dat ca nu vom termina niciodata.. S-au muncit trei zile continuu.

Afara am plivit aproape toate straturile. Ne-au alungat de cateva ori norii si picaturile de ploaie insa erau pacaleli. Ploua doar atat cat sa mai inmoaie putin crusta si sa putem smulge mai bine buruienile. Parca Cineva ne ajuta la plivit. Am facut niste poze pe la mijlocul activitatii, bine aproape de sfarsit.

 

Pentru ca in solar ne-a lovit mana in rosii si castraveti si pentru ca V (verisoara mea) spune ca odata atinse de mana lucrurile nu mai pot fi stopate, am hotarat sa indepartam pe cat posibil frunzele si partile de tulpina si ramuri afectare, apoi sa rupem frunzele de la baza plantei astfel incat aerul sa poata circula in solar si la baza plantelor. Astfel incercam sa fortam intr-un fel planta sa formeze frunze noi, sanatoase si sa creasca in continuare. In plus le-am stropit cu SuperVivereFyt si cu SulphurCalciumCupru. Acesta din urma este un ingrasamant biologic care ajuta plantele sa fructifice si sa mentina fructul, dar din pacate firma nu il mai produce. Am si plivit in solar asa ca acum este ceva mai curat si asteptam prima supa de rosii ca de salata am adunat cate ceva.

  

Vedeti in a doua imagine in partea din stanga sus ca bietii castraveti sunt in mare suferinta. Acum nu-mi dau seama daca este o uscare fiziologica a frunzelor de la baza sau sunt si ei atinsi de mana. Frunzele de sus sunt patate si ele dar castravetele are frunza putin patata. Vom vedea cum evolueaza.

 

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Gradina dupa doua saptamani de ploaie

  1. Pingback: grAdinuca.ro » Solarul dupa mana

  2. Pingback: grAdinuca.ro » Copilirea la vinete

  3. Pingback: grAdinuca.ro » Curatarea rosiilor – episodul doi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.