Temperatura solului

Cand am vorbit de semanat, precizam acolo temperatura solului. Ei, de atunci stau si ma gandesc la faptul ca daca nu ai un termometru de sol nu ai cum sa stii ce temperatura are solul. In plus pe mine niciodata nu m-au multumit prognozele meteo deoarece simteam ca nu contin multe date pentru noi gradinarii.

Asa ca am inceput cautarile si am gasit o prognoza meteo pe care eu o testez de 2 luni si care cel putin la mine s-a potrivit intru totul. Se gaseste aici . Se utilizeaza simplu: introduci codul postal si gata prognoza pe urmatoarele 5 zile ce contine temperatura aerului, cu minima si maxima, temperatura solului, cantitatea de precipitatii (pentru cine nu stie 1 mm precipitatii inseamna 1 l/mp), directia si intensitatea vantului (in grade Beaufort, cu un tabel dragut de corespondenta intre gradele Beaufort si celelalte unitati de masura incluzand efectele diverselor intensitati ale vantului), conditii de roua, evotranspiratie si alte chestii bune de tot.

Pe acelasi site veti gasi un Ghid al Buruienilor. Mie mi-a fost de folos deoarece ajungeam in magazin sa cer diverse (cum ar fi ierbicide) si nu stiam cum se numesc buruienile din curte. Tot pe pagina asta veti gasi un glosar de termeni folositi des in agricultura, poate sunteti incepatori – asa ca mine – si cand auziti “stoloni” deschideti ochii putin mai mari.

Mai exista un  ghid al daunatorilor precum si un calculator de dilutii daca aveti dificultati cand aplicati diverse substante mai mult sau mai putin bio pe plante

Poate va sunt de folos.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Temperatura solului

  1. Victoria says:

    Minunat. Multumesc ca ne spui si noua. Chiar o sa intru si eu sa citesc acolo. Dar maine,ca acum sunt franta. :))

  2. huni says:

    Extrem de util articolul Adinuca, pagina de prognoza de acolo este extraordinara 🙂 mersi pentru informatii!

  3. adinuca says:

    Dragilor, ma bucur ca v-am putut fi de ajutor. Mai mult nu pot sa scriu ca sunt franta din gradina apoi am desurubat niste mobila ce am primit-o de pomana, numai sa-i scapam pe oameni de ea (ca deh la barza chioara ii face Bunul Dumnezeu cuib). Acum m-a tarat al meu pana la birou ca mai are ceva de terminat ca maine in loc sa mergem la serviciu, caram mobila demontata azi. Toate bune si o saptamana frumoasa! Ne auzim pe marti miercuri cu noutati din gradinuca.

  4. Pingback: Gradinuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.