Sezonul semanarii

In ultima vreme, am tot ametit-o cu alte subiecte si nu am mai scris nimic despre gradina. Am muncit vreo doua sfarsituri de saptamana fara sa scriu nimic despre asta, dar iata ca ca vine si momentul revansei.

Am plantat 5 brazde de ceapa: 4 jumate de ceapa alba si jumatate ceapa rosie de apa. Copiii au fost foarte incantati deoarece au participat activ la procesul de plantare. A fost greu sa le explicam ca nu trebuie sa infiga arpagicul in pamant ci sa il tina intre degetele si sa formeze gropita cu degetele si doar sa lase bulbisorul in pamant. Altfel bulbul se distruge si nu mai incolteste. In acest fel simplu s-au distrus doar unghiile si pe alocuri pielea de pe degetele folosite. Eu am avut ghinion deoarece fiind ambidextra am reusit sa zdrelesc ambele maini (deh, la baza orasanca si oboseam repede asa ca mai schimbam mainile)

Apoi am plantat ridichi. Ca sa ne fie mai usor dupa aceea, am plantat samanta cu samanta la distante cuprinse intre 3 si 6 cm, pe randuri situate cam la 10 cm. Ceea ce este foarte interesant este ca pentru prima data de cand avem casuta la tara, am gasit o vecina extraordinara care ne-a sfatuit sa umplem sentuletele destinate plantarii ridichiilor cu nisip, apoi sa punem semintele dupa care sa acoperim tot cu nisip. Asta foloseste, in cazul pamantului nostru deosebit de argilos, la cresterea fara probleme a ridichei.

Am rarit si rasadurile de salata, dar salatei obisnuite nu prea i-a placut si s-a cam clocit. Salata rosie s-a razgandit si s-a inrosit, cred ca este mai rezistenta. Nu am inca poze cu salata inrosita dar o sa fac maine, poimaine si o sa le public.

Rasadurile pe care am spus ca le plantez afara (noptitele si coltunasii de gradina), le-am transplantat; am mai transplantat un iris care de bucurie ca l-am scos din ghiveci a hotarat sa imboboceasca. Si cu pozele astea raman datoare.

In afara de semanarile din week-end-ul acesta (fasolea fideluta verde si galbena, mazarea, pepenii verzi si galbeni si dovleceii), intentionez sa reduc populatia masculina a pasaretului din ograda. Acum avem un numar aproape egal de cocosi cu gaini si cocosii nu inteleg ca e unul la una si se bat toti pe una. Biata gaina (in fiecare zi alta din fericire) iese tare ciufulita din infruntare. Asa ca trebuie sa readucem pacea si linistea printre gaini.

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Sezonul semanarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.