Rasaduri

Asa cum promiteam ieri, astazi voi vorbi despre rasaduri.

La noi in zona, toata lumea are solar. Astfel incat voi lua rasadurile importante de la vecini. Adica voi lua rasad de rosii, ardei, vinete si castraveti gata facut. Dar eu am niste mici preferinte referitoare la productie. Si anume: am plantat rosii Cuor di Buo (Inima de bou), rosii cherry galbene si rosii, gogosari si ardei mai deosebiti. Mirela mi-a dat niste seminte de ardei iuti mai deosebiti (mov, trandafir, chilli). Apoi am mai plantat flori si salata si telina sa punem la vara in gradina ca din asta nu gasesc rasad nicaieri. Le-am pus in casa deoarece rasadnita nu este inca gata. Am invatat de la Elisa, cum sa le acopar si cum sa le seman. Luni, dupa sarbatoarea Floriilor m-am apucat de treaba. Am folosit pamant special pentru semanarea rasadurilor.

Salata si telina

Si le-am acoperit, cum v-am spus deja ca am invatat

Joi cand am ajuns inapoi la ele, am avut neplacuta surpriza sa constat ca pe alocuri pamantul mucegaise. Astfel, considerand ca lipsa de aerisire le-a facut rau le-am dezvelit.

Un vecin carcotas (acelasi care mi-a calcat ceapa anul trecut) mi-a sus ca de ce mai pun salata, sa mananc in vara, ca de abia in 4 saptamani rasare.

Astazi rasadurile mele arata asa:

Salata care a rasarit si arata asa in nici 5 zile de la semanare

La rosii, cele “Inima de bou” au fost cele mai nerabdatoare si apoi cele cherry galbene

La rasadurile de flori ochiul boului este cel mai rapid

Planuiesc sa le mai tin in casa pana la prima frunzulita reala, poate a doua, apoi le scot afara, ca s-a mai incalzit si le asez sub folie. Dar nu pot sa spun ca este o decizie batuta in cuie. Astept sugestii.

Am o dilema referitoare la momentul administrarii de Previcur. Nu stiu daca trebuie administrat acum sau dupa ce rasar toate plantutele. In plus nu m-am hotarat daca vreau sa folosesc Previcur sau un sustinator de cultura bio .

This entry was posted in Pe pamant and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Rasaduri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.