INUNDATII

Din pacate gradina mea este inundata. Iarna si-a facut de cap si a adus multa ninsoare, apoi cineva a infrant-o si mi-a trimis niste ploaie topind foarte repede ce facuse iarna cu multa migala. Asa ca panza freatica a urcat la -30 cm, a inundat beciul pana la limita de suportabilitate a hidroforului (care oricum era catarat pe un perete).
In consecinta activitatile la zi sunt scosul apei din beci (de doua ori pe zi), un fel de munca de Sisif deoarece eu scot apa cu pompa din beci o deversez la 30 m, ea se infiltreaza inapoi intrand din nou miseleste in beci. Mai ne si plangem de mila, de fapt de mila celor cativa pomi inundati si asteptam vantul si soarele sa-si faca treaba.
– Alo se aude acolo sus la voi? Puneti mana de la mana si uscati nenorocirea ca mai sunt oameni care asteapta sa intre in gradina si asa nu se poate.

Ma gandeam daca n-o fi bine sa pun niste nisip (ca pamant de unde? doar noroi peste tot) la radacina pomilor inundati dar C zice ca pomul verde nu putrezeste, asa ca am mers pe mana lui si n-am pus nimic. Oricum au ramas inundati doar vreo 4 (printre care si migdalul).

Altii taie pomii, ii stropesc, eu caut cizme pescaresti si echilibrul pe care mi-l pierd din ce in ce mai des in mocirla. Poate ar trebui sa merg mai rar in gradina, m-as deprima mai putin si as batatori de asemenea mai putin.

AAA dar am si vesti bune: au inceput sa oua gainile si sa nu va vina sa credeti am gasit un ou cu 3 (trei) galbenusuri. N-am mai vazut pana acum si daca le-as fi dat ceva nutreturi concentrate as mai fi inteles dar bietele de ele mananca numai grau, porumb si eventual uruiala (un amestec de grau si porumb macinat mare) inmuiata.

This entry was posted in Din realitatea cruda, In livada, Pe pamant and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to INUNDATII

  1. Pingback: grAdinuca.ro » Cand omul nu are ce face… face prostii

  2. Pingback: grAdinuca.ro » Am patit-o din nou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.