FINISAJELE ANUL II

Nu stiam ce ne astepta anul asta. Din martie l-am rugat pe prietenul nostru sa ne trimita alta echipa. Zis si facut… am primit-o in mai. Ca dupa sarbatorile de Paste, ca saptamana viitoare, ca candva (cacofonia a fost intentionata). Echipa pe care am primit-o in mai era formata din Imi, un baiat laudaros din cale afara, care darama munti la prima discutie si care mi-a rulat prin casa vreo 20 de oameni. Parea ca nu se hotareste cu cine sa lucreze. In tot acest timp nu se lucra deloc. Se venea marti seara si se pleca vineri dimineata. Se purtau discutii, se trageau concluzii dar nu se facea nimic. In afar de o tencuiala aplicata soclului casei (adica pe dinafara)
In sfarsit dupa vreo trei saptamani am aflat ca el nu ii platea pe oameni, nu le spunea ce sa faca si asta era motivul pentru care echipele debordau de atata interes si pofta de lucru.
Am renuntat la echipele prietenului nostru si am negociat cu a n-a echipa si in sfarsit ne-am apucat de treaba:
– am dat sapele jos si am turnat unele noi
– am dat tavanele de la etaj jos pentru ca echipa de anul trecut uitase sa puna folie anticondens. Cu aceasta ocazie am descoperit un cuib de 7 cucuvele care se simteau minunat la mine in pod. Erau 3 adulte si 4 puiuti. Ne-am despartit cu lacrimi in ochi, mai ales eu, deoarece imi distrusesera vata minerala din tavanul a 2 camere facandu-si tunele prin ea.
– am dat tavanele de la parter jos inlocuind polisitrenul cu rigips. Aici e o discutie mai lunga. Cand am turnat placa peste parter, ne-a invatat seful de pe pompa de beton sa punem peste cofrag polistiren expandat. In felul asta aveam izolatia si tavanul gata drept. Gresit. Tavanul n-a fost drept si echipa de anul trecut a gasit solutia sa o acoperim cu un alt strat de polistiren, extrudat de data asta. Asa ca ne-am ales cu un strat de 8 cm de polistiren lipit de tavan cu aproape nimic si intre cele doua straturi cu adeziv. Si tavanul tot stramb. Asa ca am renuntat la el.
– am dat jos tencuiala de pe soclu pentru ca era prea groasa
Dar macar am inceput sa avansam. S-a lucrat relativ haotic si pare ca am pierdut lucrurile de sub control. Noi vorbisem cu seful de echipa ca-i platim lucrarile cand acestea sunt gata. Adica ai terminat de pus faianta iti dam banii pe faianta si tot asa. Insa noi cum suntem niste oameni atat de milosi, daca omul a pus faianta si mai avea de dat cu chit noi ii dadeam banii de faianta. Astfel incat el se apuca imediat de un alt lucru pe care nu-l platisem pana atunci ca sa mai ia alti bani. Asa incat ne-am adunat la sfarsit cu o sumedenie de lucrusoare marunte dar neterminate, astfel incat nicio camera nu putem spune ca este gata, gata. Aici o bucatica de plinta, aici un chit neterminat, aici un chit nespalat, aici o reparatie la tavan si tot asa. In afara de aceste bucatele o mizerie de nedescris pe parchetul nou si pe usi, o cada de pe care era luata folia si baia inca mai avea mici lucrari de suportat si asa mai departe. Echipa s-a evaporat iar noi am adus un alt meserias care sa termine treaba celorlalti si sa puna parchetul pe scari. Meseriasul asta nou a inceput cu reparatiile unor chestii pe care eu oricum nu le vedeam dar el le vede. Ma simt ca in Manastirea Argesului si imi caut o gaina prin curte pe care sa o botez Ana ca asa nu mai terminam in veci.
Va invit totusi sa dati un tur, scuzati dezordinea si mizeria:
Bucataria
Sufrageria
Un dormitor, cel pe care-l veti ocupa daca veniti pe bune in vizita
A cui credeti ca este camera asta? a lui T mare fireste, ca si baia de la etaj decorata in aceleasi culori. Ma intreb cand va mai creste si isi va pune 10 cercei pe unde nici cu gandul nu gandesti, va trebui sa schimb faianta? Dar asa este cand esti sora mai mare… decizi culorile spatiilor comune.
Camera lui T mic
Holul de la etaj
Dormitorul nostru din nord, pe care l-am si inaugurat avand in vedere ca nu aveam unde dormi
Baia albastra

 

Va mai arat cand va fi curat si totul gata, daca o sa mai prindem momentul…
This entry was posted in Casuta noastra de la tara and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to FINISAJELE ANUL II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.